Rss

AMT RSS FeedAMT biedt RSS-feeds aan op zijn website. RSS ofwel really simple syndication is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van nieuwe informatie op www.amt.nl. Abonneer u op één of meer van de feeds en iedere keer als de site wordt geactualiseerd krijgt u een melding.

Wat is RSS?
RSS ofwel really simple syndication is een eenvoudige manier om automatisch op de hoogte te blijven van favoriete websites. Bezoekers hoeven niet meer te surfen naar internetpagina’s om te kijken of de pagina’s zijn gewijzigd.

Zij kunnen zich abonneren op RSS-feeds van hun favoriete sites en krijgen dan via RSS automatisch een boodschap wanneer webpagina’s zijn geactualiseerd.

De kop en de eerste regels van nieuwe berichten zijn te lezen. Wie doorklikt op het bericht komt op de oorspronkelijke website uit. Het is ook mogelijk om via de AMT RSS-feeds het laatste nieuws (over uw favoriete onderwerp) automatisch op uw eigen website te publiceren. AMT biedt RSS-feeds aan van alle individuele onderwerpen binnen de website of gewoon van al het laatste nieuws.

Hoe gebruik ik RSS?
Om RSS-feeds te bekijken heeft een computergebruiker een ‘RSS-lezer’ nodig. Dit computerprogramma toont de RSS-informatie van favoriete websites op het beeldscherm.

Een gebruiker moet zich vervolgens met behulp van de RSS-lezer ‘abonneren’ op RSS-feeds van zijn favoriete sites. Bijvoorbeeld de RSS-feed van de homepage van AMT. Iedere keer wanneer daarop iets wordt gewijzigd krijgt de gebruiker een melding. Vergelijkbaar met de melding dat hij nieuwe e-mail heeft.

De internetbrowsers Firefox en Internet Explorer beschikken standaard al over een RSS-lezer functionaliteit.

Waar vind ik een nieuwslezer?

Er zijn diverse RSS-lezers, programma’s om feeds te bekijken en te beheren. Voor ieder besturingssysteem zijn lezers beschikbaar.