AMT Maanddossier september 2019

In_dit_Maanddossier vind je video’s en artikelen die de september 2019-editie van jouw vakblad AMT aanvullen.

Deze extra informatie vergroot jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

AMT 9, pagina 8 

Nieuwe APK-regels 

Achterlicht Peugeot 206CC tuning toegestaan?

Per 20 mei 2018 veranderden enkele APK-regels. Ook die over dit soort verlichtingskapjes. Lees alle wijzigingen in een beknopt artikel of bekijk de AMT-video’s die we maakten bij het webinar over de wijzigingen. 

AMT 9, pagina 9 

DiagnoseDan: Trekhaak verblindt camera 

Bekijk hieronder de video van DiagnoseDan waar het opnieuw coderen van de cameramodule aanbod komt. Aan het eind van de video (vanaf 11:45 minuten) volg je de camera-kalibratie stap voor stap. 

AMT 9, pagina 16 

Twin-Shuttle dubbelzuigermotor

.

In AMT 9-2019 leer je alles over de gepatenteerde Inniger dubbelzuigermotor, de Twin-Shuttle. In theorie zou deze motor uit 1,5 liter zuigerverplaatsing 200 tot 280 pk kunnen genereren bij een toerental van 2.600 tpm. Op deze website vind je een interactieve animatie in Adobe Flash. Hier kun je zelf het toerental bepalen.

AMT 9, pagina 21 

Opgelost op AMT Garageforum

Forumlid Wilford plaatste in zijn topic een video van het vreemde ratelende geluid in het motorblok van de Jumpy. Bekijk die hieronder of lees het hele topic nog eens terug. Let op, je hebt een (gratis) registratie nodig voor AMT Garageforum om topics te lezen. In onderstaande video hoor je duidelijk het geratel.

AMT 9, pagina 36 

Is de connected auto een bedreiging? 

Nieuwe auto’s zijn verbonden met de fabrikant. Wat vind jij, is dit een bedreiging voor het onafhankelijk autobedrijf of zie je ook kansen? In AMT 10 besteden wij aandacht aan het Thema ‘De connected werkplaats’. Geef antwoord op onze vragen en deel jouw ervaring en mening.  

De meest waardevolle inzendingen belonen we met een mooie wielloodtang van Beta Tools. 

 

AMT 9, pagina 40 

Invloeden uit de F1 in de automotive

Audi’sDynamicRide Control en Williams-ophanging in een… tank! Wat die actieve demping kan betekenen voor zo’n zwaargewicht zie je in onderstaande videoEn hé, dit ‘modelletje’ zagen we eerder ook al terug in AMT. Echt heel interessante techniek!

AMT 9, pagina 48  

Roetfilterstoring

Hoe los je een roetfilterstoring op? René Visser trainde zijn cursisten, AMT trainde mee! 

AMT 9, pagina 59  

Techniek van Toen 

Vuile uitlaatgassen. Het probleem is niet nieuw. Al in 1969 ging AMT-redacteur Van der Star er uitvoerig op in. Hij zag meer in alternatieve motorontwerpen dan in een katalysator in de uitlaat. Waarom? Lees het in eeAMT-artikel van een halve eeuw terug. 

Download hier het artikel uit 1969 (pdf, 24 mb)

 AMT 9, pagina 62  

Heb je een TPMS-apparaat nodig? 

Of kun je ook prima zonder? En: originele sensoren of universele? Benieuwd naar Rob Visets antwoorden op die vragen? Je vindt ze hier! 

AMT 9, pagina 67 

TomTom HD Maps

TomTom stuurde een mooi, bewegend gifje waarop het door MoMa-auto’s vastgelegde detail goed te zien is. Deze beelden worden gebruikt om HD Maps te maken. Kaarten waarmee autonome voertuigen hun positie kunnen bepalen.

AMT 9, pagina 71

Sleutelen aan Mercedes-Benz en AMG 

Een nieuw retailconcept voor Mercedes-Benz in Den Haag. Daar horen ook een nieuwe showroom en werkplaats bij. Kijk mee in de superstrakke werkplaats van Mercedes-Benz