AMT Maanddossier september 2015

In dit maanddossier vind je informatie behorend bij de september-editie 2015 van jouw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kun je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets gemist hebt!

AMT 9, pagina 11

Listen, learn & Practice

Voorbeeld: De Delphi Delco MT35E ECU die in diverse Opels zit. ACtronics kreeg er afgelopen jaar 280 binnen, 150 stuks waren prima in orde. ACtronics organiseerde recent een Listen, Learn & Practice-dag waarin dit soort voorbeelden inclusief de werkelijke storingsoorzaken aan de orde kwamen. Zelf zo’n dag meemaken? Inschrijven doe je hier. Eerst het AMT-verslag zien van een eerdere LLP-dag? Dat vind je hier.

AMT 9, pagina 16

Overzicht vakantiefoto’s AMT

AMT 9, pagina 21

Goedkeur of afkeur?

Die vraag leverde nogal wat reacties op AMT Autotechniek op Facebook op bij een achterlicht en een mistlamp. Terugzien? Kijk hier en hier.

AMT 9, pagina 36

Veilig bergen

Joh. van der Zand is gespecialiseerd in het bergen van vrachtauto’s. In de video krijg je een indruk van het bedrijf.

Het bergingsbedrijf ontwikkelde zelf hulpmiddelen om trucks snel en veilig te kunnen bergen. Hoe de medewerkers het VDZ-systeem testen? Dat zie je in deze spectaculaire video:

AMT 9, pagina 39

SKF geeft praktische tips!

Hoe monteer je een nieuw wiellager? En waar moet je op letten bij het vervangen van de distributie- en multiriem?

AMT 9, pagina 86

Dekra’s nieuwe keuringscentrum

Vorig jaar opende Dekra een nieuw testcomplex in Arnhem. AMT was er bij. 

Het keuringbedrijf is ook gespecialiseerd in cyber security. Hoe voorkomen fabrikanten dat auto’s gehackt worden. Welke risico’s loopt een auto?

AMT 9, pagina 91

Techniek van toen

In 1969 reed AMT per Ford Taunus V4 naar Stuttgart om de Bosch-diagnosestraat van de toekomst te bekijken. Verbazingwekkend dat de toekomst toch altijd weer anders is dan de mensen die het kunnen weten verwachten. En bijzonder, in het artikel vind je de ingevulde controle lijst van de Ford.  Met 48,5 pk leverde de V4 niet het vermogen dat hij had moeten leveren. Lees het na! (AMT 9, pagina 95).

AMT 9, pagina 94

Koelsysteem spoelen

Vervuiling in het koelsysteem? Dan moet je het systeem spoelen. Deze video laat zien hoe je dat doet.

Contitech adviseert om de waterpomp altijd te vervangen bij een distributieriemwissel. Daarom levert het bedrijf complete kits.

AMT 9, pagina 104

Bekijk de werkplaats van CBX

Eind augustus hield CBX een open dag. Bekijk de videoterugblik.

Behalve een jaarlijkse open dag gaat CBX ook trainingen in de werkplaats organiseren. We komen er dus terug.

Gemist in de nieuwsbrief