AMT Maanddossier juli/augustus 2019

In_dit_Maanddossier vind je video’s en artikelen die de gecombineerde juli- en augustuseditie 2019 van jouw vakblad AMT aanvullen.

Deze extra informatie vergroot je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT-Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

AMT 7/8, pagina 12

Ademhalingstraining

Vind je dit interessante materie? Naar aanleiding van dit project ontwikkelde GMTO een training die ingaat op alles dat met de ademhaling te maken heeft in combinatie met directe inspuiting. De volledige naam van die training is: Motormanagement Systemen Benzine Directe Inspuitsystemen  Ademhaling en Emissietechnieken. Een hele mond vol. Meer info vind je hier.

AMT 7/8, pagina 15

DiagnoseDan: Compressieverlies Mazda 5

Bij de video’s van DiagnoseDan draait het niet alleen om het vinden van de oorzaak van een storing, maar ook om de weg ernaartoe. Dit keer legt Danny Versluis uit hoe hij de oorzaak van compressieverlies vond. Bekijk de video voor de details!

AMT 7/8, pagina 22

Distributieriem of -ketting vervangen

Allereerst nog twee distributieriemen die we stap-voor-stap vervingen:

Ook een distributieketting heeft niet het eeuwige leven. Febi geeft tips bij vervanging.

Dat een versleten ketting je aardig op het verkeerde been kan zetten bij de diagnose zie je bij deze Kia Cee’d in tekst en video.

Verder is het AMT Garageforum een rijke bron van tips bij distributieriem– en distributiekettingproblemen.

AMT 7/8, pagina 23

APK-twijfelgeval

Goed- of afkeur? De vraag is simpel, het antwoord lang niet altijd. Wil je een case die echt complex is? Kijk dan eens naar de treeplank van dit personenbusje

AMT 7/8, pagina 35

Deel je ervaring met emissiesystemen!

Schoon, schoner, schoonst… Steeds minder uitstoot uit de uitlaat. Fabrikanten hebben vernuftige systemen ontwikkeld om dat voor elkaar te krijgen. Roetfilters, katalysatoren, EGR-kleppen… welke emissiesysteemproblemen en -bijzonderheden kom je in de werkplaats tegen? Geef antwoord op de vragen en scoor een Beta lange schroevendraaierset.

AMT Online Magazine Duurzaam Ondernemen

Online Magazine Duurzaam Ondernemen

Duurzaam ondernemen is niet alleen hot, je bent het ook verplicht. Maar hoe verduurzaam je een bestaand pand? Hoe ga je duurzaam om met je personeel? En welke kansen biedt batterijpakket-recycling? Lees gratis het online magazine Duurzaam Ondernemen.

AMT 7/8, pagina 38

Webinars terugkijken

Binge watchen bij AMT, het kan! Heb je de AMT-webinars gemist? Je kan ze terugkijken, we hebben er drie voor je klaar staan. Over het vak jouw vak van techneut over tien jaar, over hoe je medewerkers vindt en aan je bindt. En over APK-regelgeving. Pak de popcorn en cola en maar bij.

AMT 7/8, pagina 59

Preventief vaker verversen?

Is dat een goed idee? Wanneer wel en wanneer niet? Leren van de olieleveranciers doe je hier.

AMT 7/8, pagina 61

Smeervetten testen

Dirk van der Veen van Eurol Specialty Lubricants laat het verschil zien tussen standaard smeervetten en smeervetten die speciaal ontwikkeld zijn voor zware belasting.

AMT 7/8, pagina 69

Techniek van Toen

AMT-collega Erwin den Hoed rekende in 2009 aan de kWh’s van tweewielers. Leuk om even terug te kijken, hoe heeft de batterijtechniek zich in de afgelopen tien ontwikkeld?

AMT 7/8, pagina 69

Video Hyundai CVVD-kleppentechniek

Hyundai neemt Continuously Variable Valve Duration-techniek volgend jaar naar Europa zo begrijpen we. Hoe het werkt las je in AMT 7/8, maar onderstaande video is ook zeker de moeite van bekijken waard:

AMT 7/8, pagina 75

Video Dual Mode VCS

Is je nog niet helemaal duidelijk hoe zo’n telescopische drijfstang in elkaar zit? Bekijk de video die er tot op detail op in gaat.

Meer weten over het veel complexere VCR-systeem van Infiniti?

Ook Engineering Explained bespreekt die motor.

Variabele compressie gaat goed samen met de Millercyclus. Kijk hier hoe Fiat die cyclus gebruikt in zijn FireFly-motoren.

AMT 7/8, pagina 81

Steek- en ringsleutel Joker onder de loep

In het artikel kwam ook de Wera Joker voorbij. Een slimme steekring-sleutel die minimale slagen kan maken. In de video legt Wera de werking uiterst precies uit.