AMT Maanddossier Juli/Augustus 2017

In dit Maanddossier vind je video’s en artikelen die de juli/augustus-editie 2017 van jouw vakblad AMT aanvullen. Met deze extra informatie vergroot je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

AMT 7/8, pagina 3

Welkom Annemiek!

Versterking op de redactie van AMT. Annemiek van de Heg start als redacteur. Op pagina 3 van AMT 7/8 stelde ze zich al kort voor: “Als freelancemedewerker heb ik al eerder voor AMT geschreven. En daar ben ik trots op. Of dat terecht is? Kijk op www.amt.nl/8-2017 en oordeel zelf.”
Ok, eerst een reportage bij Pals en Van Tilburg. Dat autobedrijf heeft aandacht voor de vrouwelijke klant. Immers, in tegenstelling tot vroeger zijn vrouwen vandaag veelal financieel onafhankelijk. Dus nemen ze hun eigen economische beslissingen. Ook bij aankoop en onderhoud van een auto. Vaak stellen ze daarbij net wat andere eisen dan mannen. De reportage liet zien hoe Pals en Van Tilburg daarop inspeelt.
Oh, en voor de duidelijkheid, natuurlijk schreef (en schrijft) Annemiek niet alleen over ‘de vrouw in het autobedrijf’. Kijk maar naar dit artikel over Autoveiling BCA.

AMT 7/8, pagina 14

GMTO Diagnose: Ducato met gasklepgebrek

Foutcode P0638 is geen onbekende bij deze auto’s. Op het AMT Garageforum vind je een topic met veel tekst en uitleg over deze storing.

AMT 7/8, pagina 23

Opgelost op Garageforum: Audi A6 met sporadisch startprobleem

Best een pittige storing die Audi A6 met startproblemen. Wil je het hele topic nog eens lezen. Kijk hier op AMT Garageforum.

AMT 7/8, pagina 33

Deel je Handgereedschap-Top 3

Wil jij je gereedschapswagen aanvullen met zo’n oliekeerringset ter waarde van € 39,-? Vul het formulier hieronder in en vergeet de foto’s niet!

De vragen over jouw handgereedschap

 

AMT 7/8, pagina 40

Renault Infotech: Informatiebron vol obstakels

In het artikel legde Iwan een praktijkvoorbeeld uit bij een Renault Kangoo. Wil je daarvan de hele diagnose lezen? De blog vind je hier. Heb je zelf vragen? Op AMT Garageforum vind je een centraal topic, maar ook is er een apart topic over de problemen met Infotech van Renault.

AMT 7/8, pagina 60

Meer omzet met accumanagement

Meer weten over succesvolle accuservice? Download via ons maanddossier de Whitepaper: Alles wat je moet weten om van accuservice een succes te maken.

AMT 7/8, pagina 68

Vraag van de Maand: Duwband of ketting?

Waar is de CVT het best mee af? Yunus Geerlings vond een Subaru-instructievideo op YouTube die pleit voor de ketting. Han-Hein Spit van Bosch Transmission Technology nuanceert die conclusie. De video zie je hieronder:

AMT 7/8, pagina 73

Techniek van Toen: 1987: AMT test aftermarket oliefilters

Dertig jaar geleden testten twee studenten de kwaliteit van aftermarket oliefilters. De resultaten? Een aantal filters waren echt significant slechter dan het originele filter. Hoe zou dat vandaag de dag zijn? Voor slimme studenten die dat willen onderzoeken: hier lees je precies hoe het onderzoek werd uitgevoerd (PDF).

AMT 7/8, pagina 74

Back to Basics: Zelf oefenen!

Meer weten over actuatoren en sensoren? Of wil je oefenen met storingzoeken? Met dank aan Electude kan dat als je AMT-abonnee bent. Klik hier en gebruik je postcode als gebruikersnaam en wachtwoord.