Waarom mag je Auto Prof niet missen?

Waarom mag je Auto Prof niet missen?
Auto Prof is zien, doen, ontmoeten en beleven.

Auto Prof, staat voor de deur. Wat heeft de grootste onafhankelijke automotive vakbeurs van Nederland je te bieden? En: Waarom mag je een bezoek aan de Evenementenhal in Gorinchem tussen 31 januari en 2 februari niet overslaan? AMT zoekt het uit.

Eerste belangrijke vraag: Welke exposanten tref je op Auto Prof? De organisatie begint aan een opsomming: “Snap-On Tools, Smeets Solutions, Serenco Nederland, Fuchs Service Equipment, Hofland Automaterialen, Motor-Parts, Hella Gutmann, OOMT, Eurol, AA-Equipment en JN Testapparatuur…” Oké oké, dat zijn namen die garant staan voor nieuwe producten, concepten en diensten.

Een vloer vol met de beste exposanten.
Een vloer vol met de beste exposanten.

Niet zo snel…

Maar eh, we zijn er nog niet. “Een aantal grote partijen is terug van weggeweest. Zo staat Philips Automotive Lightning weer op de beursvloer net als AkzoNobel. Bovendien verwelkomen wij een aantal mooie nieuwe namen, zoals Stokvis Equipment, Valvoline en E-coatings. Van werkplaatsinrichting, diagnostiek en onderwijs, van  brandstoffen en smeermiddelen, gereedschap, banden en software tot carrosserie en lak. Je treft het allemaal op Auto Prof.”

Meer schadeherstel

Die laatste categorieën staan vol in de spotlights: “Er is dit jaar extra aandacht voor schadeherstel. Auto Prof introduceert het Schadeherstelplein. Daar staan  lakken, polijsten en repareren centraal, zowel in aanbod als tijdens demonstraties.

Snelste tijd! Ook dit jaar zijn de e-karts weer van de partij!
Snelste tijd! Ook dit jaar zijn de e-karts weer van de partij!

Op het Schadeherstelplein introduceert AkzoNobel het nieuwe merk Wanda, Glasstech verzorgt er ruitreparaties, Teamwise PDR & More toont demonstraties van de nieuwe Glue Pull Repair techniek en het Visomax LED Finish Station. USI Nederland/PH Service komt naar de beurs met een complete spuitcabine en zowel AkzoNobel als E-Coatings tonen er drie beursdagen lang hun lak- en spuitkunsten.” Kortom, er is veel te beleven op het schadeherstelplein.

Je team compleet!

Niet alleen beleven, je vindt er ook nieuwe medewerkers (of een nieuwe baan): “Auto Prof speelt in op een branchebrede uitdaging: de instroom van jonge autotechnici. Vorig jaar was De Vacaturebank er voor het eerst. Het is de plek op de beursvloer waar exposanten hun openstaande vacatures delen met bezoekers. Neem er zeker een kijkje!”

De toekomst

En je blikt in de toekomst: “Op Auto Prof sleutelen studenten van het ROC Horizon College live aan twee auto’s, een met verbrandingsmotor én een met elektrische aandrijving. De scholen leiden de autotechnici van de toekomst op en laten graag zien hoe.”

Neem plaats in een van de racesimulatoren van KNAF Digital en win een digitale racelicentie of doe mee aan de bandenwisselwedstrijden voor mooie prijzen!
Neem plaats in een van de racesimulatoren van KNAF Digital en win een digitale racelicentie of doe mee aan de bandenwisselwedstrijden voor mooie prijzen!

Nog meer toekomst: “Natuurlijk biedt Autoprof ook een podium aan de nieuwste innovaties. Green Team Twente komt met zijn waterstofauto en University Racing Eindhoven toont maar liefst drie elektrische race-auto’s.”

Zelf aan de slag in de Demo Arena

Zijn we er dan? “Nee, het mooiste moet nog komen, allereerst de Demo Arena! Die wordt wegens succes herhaald, maar wel in een nieuw jasje. Als bezoeker ervaar je niet alleen de demonstraties van dichtbij, je kunt nu ook zelf deelnemen.”

Wegens succes geprolongeerd: De Demo Arena.
Wegens succes geprolongeerd: De Demo Arena.

Daar willen we meer van weten: “Bij Hella Gutmann maak je kennis met de mega macs X-diagnoseapparatuur, de bijbehorende MT-HV meetmodule voor hoog- en laag-voltage metingen en de wheel allignment kit. Airco Frans demonstreert leidingreparaties en spoelt aircosystemen. Snap-On Tools geeft demonstraties over airco units, diagnose release en de Wallmek-olieopvangunit. En bij TechTrainingen (Autodistribution en GrupEina) kan je zelf een lastige storing oplossen.”

Kennis tanken in de Kennisdomes.
Kennis tanken in de Kennisdomes.

Kennis, kennis, kennis

De kennisdomes zijn een vast onderdeel van Auto Prof. Een greep uit de sessies: “Ooit gehoord van SERMI? Wie wil blijven sleutelen heeft toegang tot veiligheidsgerelateerde data nodig. Daar gaat SERMI over. BOVAG praat je bij. Maarten Brouwers van Hoens & Souren Advocaten vertelt je alles over de 12 maanden wettelijke garantie en non-conformiteit. Turbo’s Hoet ‘boost’ je turbokennis. En de RDW beantwoordt samen met AMT al je APK-vragen.”

Dat is nog lang niet het volledige Kennisprogramma: “Nee, en bovendien heeft de ATC een dome met leerzame sessies. Arjan van Doorn van MG gaat er in op onderhoud aan EV’s, Brandweerman Frank van der Laan legt uit hoe zijn team te werk gaat bij ongevallen met elektrische, waterstof en CNG-auto’s. RDW’s Florentine te Lindert gaat kijkt vooruit naar autonoom rijden, Robby Camps bespreekt de aerodynamica in de F1 en…, we hebben horen fluisteren dat de ANWB de ins en outs van de waterstofauto met brandstofcelstack doorneemt.”

Feestje tijdens een feestje, Annemarie Brüning presenteert de AMT Awards.
Feestje tijdens een feestje, Annemarie Brüning presenteert de AMT Awards.

AMT Awards

Dan zouden we het belangrijkste nog bijna vergeten: “De AMT Awards! Wekenlang hebben studenten gestreden om de titel Bedrijfs- of Autotechnicus van de Toekomst, hun scholen voor de Scholenprijs en de vakvolwassen professionals zijn de strijd aangegaan voor de titel Autotechnicus van het jaar. Welke studenten en professionals er uiteindelijk met die mooie titels vandoor gaan? De finales maak je live mee op dinsdagavond om 18:30 uur op het podium bij het Auto Prof-plein.”

Gratis registreren

Wow, Auto Prof 2023 wil je dus echt niet missen. En goed nieuws: “Vanaf nu is de registratie geopend. Met de code MP2756 bestel je gratis tickets via www.autoprof-vakbeurs.nl/tickets. De vakbeurs voor de automotive aftersales bezoek je op dinsdag 31 januari, woensdag 1 februari of donderdag 2 februari 2023. Elke beursdag openen de deuren om 15:00 uur en sluiten ze om 22:00 uur.”

Erwin den Hoed

Erwin den Hoed

Adjunct Hoofdredacteur

Erwin deed HTS Autotechniek, werkte bij DAF Trucks en werd bedrijfseconoom in Tilburg. Hij maakte een uitstapje naar de bakkerijwereld en kwam in 2001 naar AMT. Zijn doel toen: "Artikelen maken waar ik trots op ben". Zijn doel nu: "Mijn lezers en websitegebruikers blij maken." Eigenlijk is er in al die jaren dus niets veranderd...

Email: erwindenhoed@vmnmedia.nl

Een Maserati 4.9 V8 ombouwen naar dry sump-smering betekent lang zoeken naar de juiste onderdelen die ook nog eens duur zijn. Bert Hijnekamp houdt wel van dit soort uitdagingen. “Als een klant het wil betalen, kunnen we alles maken.” - Foto: Mike Tekst & Beeld

Zo lost HRW tekort aan revisietechnici op: 'Ik verzamel...

"In Nederland staan drie keer zoveel krukasslijpbanken als dat er mensen zijn om ze te bedienen. Revisietechnici zijn schaars", zegt Bert Hijnekamp...

Foto's: Peter Aansorgh

Stap voor stap: CVT reviseren

Revisiespecialist Christian de Vos van Autrans laat zien hoe revisie van een Continu Variabele Transmissie, oftewel CVT, in zijn werk gaat.

Foto's en video: Mike Tekst & Beeld

Van Kronenburg Engines: de motor achter het succes | VIDEO

Motorrevisie is topsport. Dat is wel duidelijk na een bezoek aan Van Kronenburg Engines. Met een combinatie van ervaring, gevoel en een modern...

De kleine platte schroevendraaier heeft Julia altijd bij zich. "Je kunt er zoveel mee doen, eigenlijk meer dan je verwacht." Foto: Koos Groenewold

Trots op het vak: Julia Jurriens, winnares Skills Heroes

Julia Jurriens, werkzaam bij Ekris BMW en Mini Arnhem, is onlangs uitgeroepen tot winnares van Skills Heroes, dé vakwedstrijd voor mbo-studenten in...

Drie achtcilinder lijnmotoren met een inhoud van 80 liter helpen deze duwboot aan stuwkracht. Voor een scheepstechnicus zijn het maar kleintjes.  - Foto: Gert te Lintelo

Groot, groter, grootst: zo houdt Bolier scheepsmotoren tot 16.000 kW...

Vraag je jezelf, terwijl je in zo'n overvolle motorruimte probeert een schroef te bereiken, ook wel eens af of je handen nou zo echt groot zijn of de...

De remote-interface is verbonden met het voertuig. Zo kan het via internet op afstand worden uitgelezen met de OEM diagnosetool van VAG (ODIS).

Clever eXpert diagnose: VW Tiguan met cilinderoverslag (twee keer)

Een autotechnicus stelt diagnose aan een VW Tiguan 2.0, 125 kW (CAWA) uit 2008. Het motorstoringslampje brandt en de auto slaat niet aan. Hij...

Moderne auto's zitten vol met elektronica, wat betekent dat conventionele kabelbomen veel storingen zouden veroorzaken. Bovendien moeten computers met elkaar kunnen communiceren. Dit wordt mogelijk gemaakt door het moderne databussysteem. - Afbeeldingen: Gino Decoster

Het databussysteem uitgelegd aan de hand van de Ford Mustang Mach-E

Het aantal componenten en regeleenheden is gestaag toegenomen door de toenemende eisen op het gebied van veiligheid en steeds meer comfort in het...

Turbo underboost door vervuild lagedruk EGR systeem

Turbo underboost door vervuild lagedruk EGR systeem

Een monteur belt Turbo's Hoet met de vraag of we even kunnen meedenken. Hij leest code P0299 bij een Volkswagen Polo 1.4 TDI. Underboost, oftewel de...