AMT Maanddossier juli-augustus 2015

In dit maanddossier vind je informatie behorend bij de juli-augustus editie 2015 van jouw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kun je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets gemist hebt!

AMT 7/8, pagina 37

Stop met verkopen, ga helpen!

“Als het goed gaat met onze klanten gaat het goed met ons”, weet Dini Broothaerts van automaterialengrossier Sergoyne. En dus stimuleert ze autobedrijven kritisch naar zichzelf te kijken en de keuzes te maken waarmee ze hun klanten nog beter van dienst zijn. Dat doet ze in een trainingsreeks. Meer weten over die succestrainingen?  We schreven er over in AMT 5.

AMT 7/8, pagina 45

Beter af met Waterstof

De componenten voor FCEV’s die BMW en Toyota samen ontwikkelden zagen we eerder in actie in de Mirai. En bij De Rooy Transport in ‘t Goy leerden we eerder van een Delftse hoogleraar hoe de brandstofcelauto een grote rol kan spelen in de toekomstige energievoorziening.

En ook in 2007 presenteerde BMW zijn waterstofplannen. 

AMT 7/8, pagina 57

ACEA-specs verklaard

A3, B5, C4? Hoe zit het precies met die ACEA-specificaties? Je vindt de uitleg in een kader in het artikel: ‘Smeeradvies voor het autobedrijf’.

AMT 7/8, pagina 62

Techniek in de topklasse

De Mercedes-Benz S-Klasse zit vol nieuwe techniek. Sommige systemen in de nieuwe E-Klasse zijn een verbeterde versie van de systemen uit de S-Klasse.

AMT 7/8, pagina 66

Video: Bavo Galema bij Mannessen Engines

In het programma ‘Gek op wielen’ toonde Henk Mannessen aan presentator Bavo Galema hoe je een motor reviseert. En in AMT gaf Mannessen een lesje in diagnose en herstel van lekke koppakkingen.

AMT 7/8, pagina 72

Video: 0-100 in twee tellen

In 2007 doken we uitgebreid al eens uitgebreid in leerschool Formula Student. Vergelijk de techniek van toen en leer meer over de opzet van de wedstrijd.

Je vindt er ook meer info Het DUT15-team hun auto en de competitie én je ziet hoe een acceleratie van 0 naar 100 in goed 2 seconden eruitziet. Overigens is de video op het bochtige circuitje nog veel indrukwekkender! En je vindt er een video die laat zien hoe de DUT15 is opgebouwd.

AMT 7/8, pagina 77

Hybride voertuig in de werkplaats?

De Mitsubishi Outlander PHEV is dat een parallel- of seriehybride? Of allebei? Bekijk de techniek en oordeel zelf.

Een hybride of elektrisch voertuig in de werkplaats? Innovam geeft advies.

En ook bij roestschade die je bij de APK helpt het bedrijf de autotechnicus.

AMT 7/8, pagina 81

Een halve eeuw terug met BMW

Precies een halve eeuw terug introduceerde BMW de 2000 Coupé, een verre voorouder van de huidige 6 Serie. Lees alles over de stand van de techniek toen én verbaas je over de ontwikkeling die de onderneming BMW in die 50 jaar doormaakte.

AMT 7/8, pagina 88

Volg de voorbereidingen

De eerste testritten met de Bloodhound SSC staan dit najaar op de planning. Op YouTube en Facebook kun je het project volgen. Natuurlijk houdt AMT je ook op de hoogte bij belangrijke mijlpalen van het project. Meld je aan voor de AMT Nieuwsbrief en mis het laatste nieuws niet!

AMT 7/8, pagina 92

Pass-Thru op video

Hoe gebruik je je Bosch KTS als Pass-Thru-interface? Bekijk de video.

Ook leerzaam Pass-Thru discussies op AMT Garageforum.

Gemist in de nieuwsbrief