AMT maanddossier juni 2017

In dit Maanddossier vind je video’s en artikelen die de juni-editie 2017 van jouw vakblad AMT aanvullen. Met deze extra informatie vergroot je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

AMT 6, Pagina 23,

Video: VW-cilinderuitschakeling

Cilinderuitschakeling, hoe werkt dat eigenlijk? Een video van het VW-cilinderuitschakelsysteemsysteem zie je hier. Overigens schreven we in AMT lang geleden al over cilinderuitschakeling. Kijk maar.

AMT 6, pagina 26

Grip op je Autobedrijf

Ben je goed in uitlijnen of in aircoservice? Ben je gespecialiseerd in Mercedes, VAG of mooie Italianen? Verhuur je ook auto’s of dakkoffers? En weet je doelgroep dat ook? Tijdens Grip op je Autobedrijf hielp Michel van Roon autobedrijven om consumenten te vertellen wat ze doen en vooral ook waarom ze dat doen. Video is een heel goed middel daarvoor. Sommige autobedrijven gebruiken dat heel professioneel. Kijk maar eens naar Sam van Dalen uit Opmeer of naar Autobedrijf Elshof in Eerbeek. Hun video’s zijn meesterwerkjes!  Voor wie nu zelf helemaal ontmoedigd raakt: “Zo professioneel hoeft het helemaal niet”,zegt Michel van Roon. Zijn eigen, veel minder gelikte video’s, vind je hier. En die werken ook!

AMT 6, pagina 30

Volkswagen EU6-diesels zijn superschoon (echt waar!)

Opvallend hè. Toch blijkt dat overduidelijk uit de cijfers van de EQUA Index. Dat moet de Euro-NCAP van de emissies worden, legde Emissions Analytics-directeur Nick Moldon uit aan AMT. Zien hoe Emissions Analytics een auto prepareert voor uitlaatgasmetingen op de weg? Bekijk de video!

AMT 6, pagina 36

Deel je ervaringen met motorolieproblemen

Het gebruik van de juiste olie is cruciaal. Elk automerk heeft eigen oliespecificaties. AMT is benieuwd naar oliegerelateerde problemen die jij tegen bent gekomen in de werkplaats. De meest waardevolle reacties ontvangen een motoroliereiniger en -conditioner van MotorVac.

De vragen vind je in dit bericht terug. Je kunt ze beantwoorden via het formulier, of e-mail je antwoorden naar: amt@vakmedianet.nl onder vermelding van ‘antwoorden op olievragen’.

AMT 6, pagina 44

Voorsprong door TI-website VAG

Door slim gebruik te maken van fabrieksinformatie en ODIS kun je veel meer dan je denkt. Daarnaast helpt goede informatie je bij het oplossen van lastige storingen. Meer weten over ODIS? Op YouTube staan vele voorbeelden

AMT 6, pagina 54

DIagnosetester gezocht: kiezen is de kunst

De antwoorden die we ontvingen van de leveranciers zijn behoorlijk uitgebreid, daarom vind je de komende weken op deze website antwoorden op vragen als: “Waarom zou je als autobedrijf wel of niet voor (spot)goedkope diagnosetesters uit China moeten kiezen?” De tabel met specificaties en prijzen van een groot aanbod diagnosetesters bekijk je hier.
Voor reviews van collega’s kun je natuurlijk terecht op www.amtdiagnosewijzer.nl, en laat daar graag ook jouw ervaringen achter.

AMT 6, pagina 69

1967: Waren leerlingen vroeger beter?

De brief van verontruste AMT lezer, de heer Baars, uit AMT Juni ‘67 én zijn Ford Anglia-probleem vind je hier terug.

Brief: “de hartkwaal van de Anglia”

AMT 6, pagina 71

Lichttheater

Een promotievideo van Mercedes laat de mogelijkheden van Digital Light zien. In een interview zegt chef exterieurontwikkeling Gunter Fischer dat software-updates de lichtfuncties nog zullen verbeteren en uitbreiden, wat het belang van Pass-Thru updateapparatuur onderstreept. De video’s vind je hier en hier.

link naar video: Interview met Fischer in het Duits

En video: Mercedes-Benz “digital light”

AMT 6, pagina 75

Back to basics: Foutcode op een actuator

Wil je oefenen met de storing uit de Back to basics in AMT 6? Met dank aan Electude kan dat als je AMT-abonnee bent. Klik hier en gebruik je postcode als gebruikersnaam en wachtwoord.

 AMT 6, pagina 83

IJsspeedway-actie!

Zien hoe zo’n Tibo-frame met Jawa-eencilinder over het ijs raast?

Of zien hoe Nederlander Roelof Thijs dat in andere tijden deed? 

Bekijk de actievideo’s.

Gemist in de nieuwsbrief

Komt er meer openheid over autosoftware?

De allerbeste APK-keurmeesters

Autoverkopen in Europa dalen maar blijven in de plus

Aantal vacatures in autobranche blijft maar stijgen

Volvo stopt met ontwikkeling dieselmotoren en focust op hybride en EV

http://www.amt.nl/home/nieuws/2017/5/volvo-stopt-met-ontwikkeling-dieselmotoren-en-focust-op-hybride-en-ev-10154333

Nederlandse auto’s voor 98,7 procent gerecycled

Audi zet vol in op elektrisch en autonoom rijden

FOCWA-leden voorkomen gebruik van gestolen onderdelen in auto