AMT Maanddossier mei 2019

In dit Maanddossier vind je video’s en artikelen die de  mei-editie 2019 van jouw vakblad AMT aanvullen. Deze extra informatie vergroot jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT-Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

 

AMT 5, pagina 15 

Snelle diagnose met de ‘Wet van Ohm’ 

In AMT las je hoe Danny Versluis (DiagnoseDan) middels enkele simpele metingen en toepassing van de Wet van Ohm snel diagnose kon stellen of het gloeisysteem goed werkt. De video van deze diagnose bekijk je hieronder terug: 

AMT 5, pagina 17 

Facebookfoto van de maand 

Na de vele reacties op het bericht hebben wij de spons van Tony eens goed uitgeknepen. Bekijk in dit bericht de andere reacties én, een metalen bakje. Dezelfde ‘storing’ een andere creatieve oplossing… 

 

AMT 5, pagina 31

Welk handgereedschap is jouw favoriet? 

Momentsleutel, krimptang, schroeverdraaien of toch de slagmoersleutel? Welk stukje gereedschap is jouw ‘grote vriend’ in de werkplaats? Beantwoord onze vragen over handgereedschap en scoor daarmee nieuwe tools voor in je gereedschapskar. De vragen vind je hier. 

 

AMT 5, pagina 35

Meer Hybride/EV? 

In AMT 4 besteedden we volop aandacht aan het thema Hybride/EV. Over de herziene NEN 9140-norm bijvoorbeeld en welke tips leveranciers hebben wat betreft werken aan hybride en EV.  Verder las je hoe je je werkplaats EV-klaar maakt en kreeg je nog exclusieve tips van Snap-on.   

 

AMT 5, pagina 36 

Handleiding compressor vervangen 

Denso voegt bij elke vervangingscompressor een complete handleiding voor diagnose en vervolgstappen. Je vindt ‘m hierEn dit is je toegangspoort naar veel meer airco-informatie. 

 

AMT 5, pagina 51 

Video: T-Check 

De Teco T-Check in actie zien? Bekijk de video hieronder. Oh, en wil je de Radar-uitzending over APK nog eens terugzien én weten wat AMT ervan vond? Dat vind je hier. 

 

AMT 5, pagina 54  

Volvo dieselt op aardgas 

Welke aanpassingen aan een dieselmotor zijn nodig om er een dual fuelLNG-motor van te maken? Wat zijn de belangrijkste componenten? En hoe kreeg Volvo Trucks het voor elkaar het aandeel benodigde dieselbrandstof op niet meer dan 5 tot 10 procent te krijgen én aan Euro 6 te voldoen?Dat, en nog veel meer LNG lees je in een uitvoerig AMT-artikel. 

 

AMT 5, pagina 61  

(Veel) meer diagnose 

Diagnose is een van de pijlers van AMT. Op AMT Garageforum wijzen we je graag de weg naar het antwoord op jouw diagnosevraag. Op de speciale diagnosesectie van AMT.nl vind je eindeloos veel artikel en over dit onderwerp. 

 

AMT 5, pagina 63

Verrijken kan niet meer, wat nu? 

De introductie van de WLTP-typegoedkeuringscyclus heeft een grote impact op de ontwikkeling van benzinemotoren, en niet alleen op de constructie van de uitlaatkleppen. Hoe verandert de benzinemotor nu vroeg verrijken niet meer kan? We toonden eerder al meerdere oplossingen. Lees bijvoorbeeld hoe Fiat zijn Fyrefly-motoren heel houdt zonder verrijken 

 

Klik op de afbeelding om het artikel Oog voor Techniek: Fiat’s zuinige FireFly-motoren te lezen

AMT 5, pagina 65

Techniek van Toen – APK in 1987: 19 procent meer omzet! 

AMT doet onderzoek naar de APK. Meer omzet, meer investeringen en meer arbeidsplaatsen. De autobranche is in een juichstemming. Meefeesten? Lees het hele artikel terug, klik op de foto hieronder.

 

AMT 5, pagina 77

Meer momentsleutels 

*De laatste hand aan het overzicht van momentsleutels wordt gelegd en vind je volgende week hieronder terug.