Amt maanddossier mei 2016

In dit maanddossier vind je informatie behorend bij de mei-editie 2016 van jouw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kun je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets gemist hebt!

AMT 5, pagina 18

Stap voor stap voorruit vervangen

Zien hoe sterk de kit is? Een uur na montage kan je een auto optillen aan zijn voorruit. Bekijk hier de video.

AMT 5, pagina 24

Video: Autonome auto kan driften

De autonome auto kan meer dan je denkt. Als een slalommende autonome M235i plotseling op een natgespoten weggedeelte komt, vangt hij dat op met een perfecte drift. Bekijk de video!

AMT 5, pagina 26

Razendsnelle motorrevisie

Bij de Formule 1 kennen we de bandenwissel binnen 3 seconden. De organisatie van een getraind dragsterteam doet daaraan denken. Kijk maar hoe een Amerikaans team zijn motor tot op het blok demonteert in net iets meer dan 7 minuten. Een tweede video toont dat het nog sneller kan. Het team van Stig Neergaard in actie zien tijdens de warm-up? Ook dat hebben we op video. Neergaard is de kleine man naast de auto die als laatste zijn gasmasker opzet…

AMT 5, pagina 39

Winnaars AMT jubileum-actie

De hoofdprijs van de AMT jubileum-actie van maart is de AMT-voetbaltafel. Deze ging naar de gelukkige winnaars van Autobedrijf Jos Bouw te Nijkerk. Daar maakten we ook een korte video van het eerste potje en dat ging er meteen fanatiek aan toe. Kijk maar mee.

AMT 5, pagina 40

Wat is Volvo Vista?

In 2013 deden we uitgebreid verslag van de Nederlandse Volvo Vista halve finale.

Je leest het hier terug.

AMT 5, pagina 42

Variabele compressie en stoommotoren

Bert de Gooijer ontwikkelende een motor met variabele compressie. In deze video zie je hoe de motor werkt.

Vijf jaar geleden bezocht AMT een proef op de openbare weg met connected voertuigen.

Is de stoomauto ouderwets? Misschien, maar er wordt nog steeds mee gereden. En grote autofabrikanten, zoals BMW en Honda experimenteren met stoom in moderne auto’s.

Een stoomauto in beeld en geluid? Bekijk dan onderstaande video waarin autoliefhebber Jay Leno zijn stoom aangedreven Doble E-20 uit 1925 laat zien inclusief een technische uitleg.

AMT 5, pagina 46

Thema APK

In het APK-thema las je onder andere hoe de APK beter kan volgens AMT-lezers en RDW. Wil je nog meer weten over APK? Bekijk dan ons vernieuwde APK-dossier op www.amt.nl/apk

AMT 5, pagina 68

Veiligheidsauto’s

In 1949, ‘74 en ‘76 ging AMT uitvoerig in op speciale technieken voor veiliger auto’s. Met deels afwijzend commentaar: hoezo snelheidsbeperking, overmatig gewicht, gordelplicht?

AMT 5, pagina 72

Back to Basics V4-meting

In de rubriek Back to Basics las je dit keer meer over het uitvoeren van een V4-meting. Vorige maand ging het over delta flux en delta tijd. In samenwerking met Electude bieden we AMT-lezers toegang tot de e-learningmodule van Electude waar je de tot nu toe besproken onderwerpen nog eens kan doornemen inclusief een kennistest. 1) Ga naar amt.electude.eu. 2) Vul je postcode (bv 7006RH) in als gebruikersnaam en wachtwoord waarop je AMT ontvangt. Ontvang je AMT in Duitsland? Zet dan een D voor de vijf postcodecijfers. Voor Belgische adressen zet BE voor de vier cijfers van de postcode. (Uitsluitend AMT-abonnees hebben toegang.)

AMT 5, pagina 79

1965: Werkplaats open voor doe-het-zelvers

Onze redacteur durfde het bijna niet te schrijven in 1965, maar zou het geen goed idee zijn om de werkplaats in de avonduren open te stellen voor doe-het-zelvers? Lees alle voors- en tegens in het artikel uit AMT 1 van 1965.

AMT 5, pagina 89

Volg de Shell Eco-marathon-teams op social media!

Benieuwd hoe de teams presteren? Volg ze online:

Een verslag van eerdere edities van de Shell Eco-marathon vind je hier van 2012  en hier van 2013. Twee jaar geleden schreven we over de banden in de zuinigheidswedstrijd.

Gemist in de nieuwsbrief