Amt maanddossier mei 2015

amt-2015-5In dit maanddossier vind je informatie behorend bij de mei-editie 2015 van jouw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kun je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets gemist hebt!

AMT 5, pagina 21

Een belletje voor de waterpas

Een grap uithalen met een leerling of stagiaire, kun je dat maken? “Ja”, vindt opleider Ronald Dingerdis. Hij spreekt van een ontgroeningsritueel met een nuttige functie. Maar let op: “Een ritueel heeft een begin en een eind!” Kijk alle reacties op de ‘zakjes compressie’ terug op de AMT Autotechniek Facebookpagina.

AMT 5, pagina 40

Cruise control inbouwen, hoe doe je dat?

Cruise control verhoogt het rijcomfort. Is een auto er niet van voorzien dan kun je naar aftermarket opties kijken. John Gold biedt verschillende sets aan. Zo kun je zowel auto’s met een gaskabel, als met een elektronisch gaspedaal van cruise control voorzien.

AMT 5, pagina 47

Powershiften in beeld

Kijk hier voor een animatie van de powershifts van 1 tot en met 6. En hier vind je het AMT-artikel over de introductie van de Volvo FH uit 2012.

AMT 5, pagina 64

BMW en Mercedes al lang connected

Opels en Volkswagens zijn binnenkort connected, BMW en Mercedes waren het al veel eerder. Wat we daar over schreven? En welke lessen het autobedrijf daaruit kan trekken? Je leest het hier terug.

AMT5, Pagina 74

Video en 7 tips voor een goede diagnose

Een korte video zegt meer dan 1000 woorden. Hier zie je het revisieproces van ACtronics op video. En je vind er 7 tips voor een goede diagnose.

AMT 5, Pagina 77

“Stop met verkopen, ga helpen!”

Dini Broothaerts schoolt zichzelf continu bij. Ze leerde veel van de scholingscyclus van succesondernemer Carl van de Velde. Onder het motto: “Als het goed gaat met onze klanten, gaat het goed met ons”, nodigde ze Van de Velde vorig jaar uit om haar klanten te coachen. Lees het AMT-verslag van die inspirerende sessie terug.

AMT 5, pagina 81

Voordelen van autonoom rijden

Als auto’s zelfstandig rijden, heb je dan nog wel een rijbewijs nodig? Of een stuur? En per wanneer moet dat stuur dan verdwijnen uit de auto? De TU Eindhoven organiseerde een publieksdebat waarin de grootste obstakels op weg naar de volledig autonome auto aan de orde kwamen.

Autonoom rijden heeft niet alleen invloed op de verkeersveiligheid, maar ook op het brandstofverbruik.

Gemist in de nieuwsbrief