AMT Maanddossier april 2019

In dit Maanddossier vind je video’s en artikelen die de april-editie 2019 van jouw vakblad AMT aanvullen. Deze extra informatie vergroot jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT-Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

AMT 4, pagina 9 

Automaat ‘out of focus’ 

Danny Versluis brengt de storing in de Focus in twee video’s in beeld. Die bekijk je beide hieronder. In de eerste video rond 08:30 min vind je de toelichting over het ‘isoleren’ van de TCM. 

Hieronder zie je deel 2 waarbij de focus ligt op het oplossen van de storing.

 

AMT 4, pagina 22  

Vraag van de maand 

Wil je meer over LSPI weten? De Forté-whitepaper biedt je waardevolle info. Bovendien hebben we twee video’s die je inzicht in LSPI gevenDe eerste is van Lubrizol, de tweede van Engineering Explained.

Lubrizol legt uit dat LSPI begint bij druppels die uit motorolie en brandstof gevormd worden.

  

Privéles op YouTube van Jason Fenske. Hij studeerde af aan North Carolina State University en is werktuigbouwkundig ingenieur en geeft heel goede uitleg over LSPI via zijn Engineering Explained Youtube-kanaal.

 AMT 4, pagina 36 

Trots op mijn bedrijf: Henk Moesker 

Henk Moesker ken je wellicht van AMT Garageforum. Onder gebruikersnaam ‘Matronix’ helpt hij menig techneut op weg naar de juiste oplossing bij complexe storingen. Wij vroegen hem voor Trots op mijn Bedrijf. Bij de vraag ‘Hoe ben je je bedrijf begonnen’ kregen we een bijzonder verhaal te horen. Wist je dat Moesker tot een aantal jaren geleden zelfs niet onder een motorkap had gekeken? Hoe is hij dan in zo’n korte tijd uitgegroeid tot een techneut van formaat? Dat lees je hier.

 

AMT 4, pagina 37 

Deel je APK-ervaringen 

Sjoemel-APK’s: wat kunnen we daar volgens jou aan doen? Daar gaan we aandacht aan besteden in AMT 5 met het Thema APK. Deel jouw ervaring door onze vragen te beantwoorden en scoor een Beta digitale profielmeter voor banden t.w.v. € 31,-!  Het vragenformulier vind je hier. 

 

AMT 4, pagina 44  

Welk onderhoud vraagt de aircovulmachine? 

Alles wat je moet weten over aircoservice…Maar dan ook echt alles vind je hier. 

Hoe hoger de temperatuur, hoe groter de vraag naar auto’s met airco. Met goed werkende airco!

AMT 4, pagina 53  

De nieuwe NEN 9140 

Een NEN 9140 norm is herzien. Waarom was dat nodig? En wie bepaalt de norm eigenlijk? En vooral: wat is er anders? Arjen Woudstra van GMTO was nauw betrokken bij het opstellen van de nieuwe norm. Hij legt je de ins en outs uit. 

AMT 4, pagina 69  

Intelligente auto 

Al jaren wordt gesproken van intelligente, slimme auto’s. Al sinds de eerste automatische regelingen opdoken. Maar een auto die luistert, kijkt, begrijpt en je leert kennen is pas echt intelligent. Daaraan werkt BMW, toont een videosimulatie pas goed. Bekijk hem hier! 

 

AMT 4, pagina 72

Sjoemelen met milieu 

Hoe herken je een sjoemeldiesel? Dat zochten we eerder uit met hulp van de RDW. Tja, en met milieuzones wordt ook heel wat afgesjoemeld.  

 

AMT 4, pagina 73 

Techniek van Toen: 1999, toen schoon nog klein was 

Van die vooruitgang snapten we in 1999 nog niets. Lees maar terug in het AMT-artikel over de 3 liter Lupo uit 1999. 

AMT 4, pagina 77 

APK-gesjoemel in beeld 

De video van de consumentenbond zien? Je ziet ‘m hier.