AMT maanddossier april 2017

In dit Maanddossier vind je video’s en artikelen die de april-editie 2017 van jouw vakblad AMT aanvullen. Met deze extra informatie vergroot je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

AMT 4, pagina 9

Hoe ontdek je sjoemelsoftware?

De RDW deed in het recente verleden de emissie typegoedkeuringstesten voor een reeks van dieselauto’s. Was er ook met die diesels gesjoemeld? We schreven eerder met welke aanvullende metingen de RDW dat achterhaalde. Je leest het hier terug.

AMT 4, pagina 29

Over ‘Grip’

Grip op je autobedrijf is een initiatief van Automotive Academy en AMT. Het is een praktisch trainingstraject voor auto-ondernemers die vooruit willen. Voor wie dat ook wil, maar niet deelneemt: geen nood. We doen regelmatig verslag op www.amt.nl, in het AMT Magazine en in AMT Ondernemen. Natuurlijk is er ook een aparte Grip op je autobedrijf-website.

AMT 4, pagina 33

Toezicht APK is veranderd

Per 1 april 2017 wijzigde het toezicht op de APK. Wat is er veranderd? En hoe zit het met de afmeldcodes? AMT zet de veranderingen op een rij.

AMT 4, pagina 48

Diagnose aan een Harley-Davidson

AMT studeert een dagje aan de Harley-Davidson University. Hoe stel je diagnose aan een moderne tweewieler? Klik hier voor het artikel.

AMT 4, pagina 56

Hulp onder de knop

En wat nu als ondanks alle goede zorgen van fabrikant en dealer de truck toch nog onderweg stilvalt? De chauffeur van een Volvo FH drukt dan op de VAS-knop. Wat die doet? Je ziet het in de video.

AMT 4, pagina 60

Meer trucktechniek

Welke voordelen biedt een liftsysteem? En hoe reinig je een vervuilde turbo zonder het onderdeel te verwijderen?

AMT 4 pagina 73

Techniek van toen, AMT 3, 1987: Zonnige toekomst voor de werkplaats

Somberen over de toekomst? Kijk liever naar de kansen die die toekomst biedt. Voormalig AMT-hoofdredacteur Auke Cupédo kon dat als geen ander. Lees zijn column voorin AMT 3 1987 én het artikel met de uitkomst van een enquête onder autobedrijven aan de vooravond van de AutoVak 1987.

Gemist in de nieuwsbrief

AMT-onthult: Renault sjoemelt met de prijzen! 

Hoe ervaren autotechnici de werkdruk?

Meer transparantie op Autotrack dankzij Carfax-rapport? 

Marktplaats en Vakgarage breiden samenwerking uit 

ServiceBook en Car-Systems nu direct gekoppeld 

Stabiel rendement voor autodealers in 2016 

Verkopen plug-in hybrides totaal ingestort 

Brezan Autoparts neemt Distri Pieces Auto over