AMT Maandossier april 2015

AMT 2015-4In dit maanddossier vind je informatie behorend bij de april-editie 2015 van jouw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kun je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets gemist hebt!

AMT 4, pagina 39

Big Bang-effect

Waarom kiezen fabrikanten voor een Crossplane krukas? AMT nam in 2010 de Yamaha R1 met deze bijzondere krukas onder de loep.
In dit artikel laat Honda welke invloed de hoek van de kruktap heeft op de verbranding.

AMT 4, Pagina 54

Video: Parkeergarage als energiecentrale

De parkeergarage als elektriciteitscentrale, onzin? Nou ja, voorlopig nog even toekomstmuziek, maar met de huidige stand van de techniek niet onmogelijk. Bekijk de video!

AMT 4, Pagina 58

Video: Toekomst van verlichting volgens Audi

In animaties laat Audi zien hoe ze de toekomst van verlichting zien. Lichtassistentie heeft de toekomst en laserprojectie biedt nu nog onvoorstelbare mogelijkheden. Welke? Bekijk de video.

AMT 4, Pagina 69

Skyactiv techniek

Met de komst van de Mazda CX-5 introduceerde het merk Skyactiv, bij wijze van nieuwe technische filosofie voor alle modellen. Meermaals liet AMT dat zich uitleggen, en belichtte speciaal de afwijkende motortechniek. Je vindt het hier terug.

AMT 4, Pagina 71

Techniek van toen

In 1954 sprak AMT-redacteur Th. van der Star in zijn boekje met de titel ‘Wat des monteurs is’ over vroeger. Kortom, dat gaat echt over de prehistorie van de autotechniek. Lees zijn diagnosetips.

AMT 4, pagina 74

Gates helpt autotechnicus

Wat is het verschil tussen een V-snaar en multi-V-riem? Gates legt het uit.
Op de website van Gates staan verschillende technische bulletins die de autotechnicus helpen bij het vervangen van de multi- of distributieriem. Bekijk de stap voor stap handleidingen en veelgemaakte fouten.

AMT 4, Pagina 78

Crimineel starten

Ok, hoe een inbreker binnenkomt in pak ‘m beet een BMW X5 las je in AMT 4. Maar dan nog starten. Apparatuur voor sleutelprogramering in de auto is gewoon te koop. Fluitje van een cent dus. Kijk maar.

Kentekenplaten zijn geliefd bij criminelen. Plates Lock maakt het ze iets moeilijker.

Gemist in de nieuwsbrief

Inschrijven voor de AMT Nieuwsbrief