Maanddossier maart 2019

In dit Maanddossier vind je video’s en artikelen die de maart-editie 2019 van jouw vakblad AMT aanvullen. Deze extra informatie vergroot jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT-Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

AMT 3, pagina 14  

Op diagnosepad met DiagnoseDan

Hieronder vind je de video ‘Who is going to pay for this’ waar de storing in de Corsa te sprake komt. Vanaf 3:20 in de video legt Danny, met behulp van animaties van Electude de verschillen in ABS-sensoren uit.  

AMT 3, pagina 19 

Kopervet bij koppelingsmontage Ferrari Enzo?

Ok, geen kopervet dus maar speciaal vet wat lijkt op kopervet. In stap 11 kwam dit vet ter sprake. Wil je de stap voor stap nog eens teruglezen? Dat kan hier. 

AMT 3, pagina 29

Video: Is dat koelvloeistof?!

De koelvloeistof in het overlooptankje van de Nissan Qashqai was niet echt meer vloeibaar. Wegenwacht Remko Kalbfleisch legde het vast op video. 

AMT 3, pagina 33 

De werkplaats van 2040 

Een kijkje in de werkplaats van 2040: het onderzoek van Oomt, Rai Vereniging, Bovag en Innovam schets vier toekomstscenario´s voor de automotive branche.  Een korte samenvatting én een link naar het volledige onderzoeksrapport vind je hier 

De laatste kaarten bemachtigen voor AMT Future Talk? Schrijf je hier in! 

AMT 3, pagina 35 

AMT Thema: Hybride en EV

Komende AMT besteden wij aandacht aan het thema Hybride en EV. Laat jij ons weten wat jouw ervaringen zijn? Dan maken wij artikelen waar je echt wat aan hebt. Bovendien kan je dat zomaar een mooi stuk gereedschap opleveren. De vragen? Die vind je hier. 

AMT 3, pagina 45 

Olie met onmogelijke eigenschappen 

Etiketten zijn geduldig. Je kunt er alles opzetten. Maar zit er ook daadwerkelijk in wat er op staat?Soms niet. Lees het terug in het AMT Thema-artikel: Heel slim of oliedom? Ben je op zoek naar alles dat je altijd al wilde weten over motorolie, maar nooit durfde te vragen? Lees dan dit artikel met een schat aan nuttige info over smeeroliën. 

AMT 3, pagina 49 

Wat is er loos met de koudemiddelprijzen? 

Voor hun onderzoek maakten de vier slimme scholieren van het Technasium van RSG Slingerbos in Harderwijk gebruik van rekenwerk dat we eerder in AMT deden. En van een AMT-analyse van de huidige en toekomstige koudemiddelprijzenGoed gedaan mannen! 

AMT 3, pagina 66  

Meer WLTP-techniek 

Eerder bezocht AMT het emissielab van Mercedes Benz, en hebben we finesses toegelicht van de komende elektrische modellen EQC en GLC F-Cell. Oh, en als je nou zo’n GLC F-Cell in de werkplaats krijgt, wat tref je dan aan onder de ‘motorkap’? 

AMT 3, pagina 72 

Nóg meer Geneva International Motor Show 

Bekijk hieronder de video’s behorend bij het verslag van Genève in AMT 3. Wil je de Instagram Story bekijken die we maakten van de eerste persdag in Genève? Die vind je hier.  

AMT 3, pagina 73  

Techniek van Toen | 1979: Fris met Freon 

In ‘79 was een aircosysteem nog het toppunt van luxe in een auto. AMT legt uit hoe zo’n airco nou eigenlijk in elkaar zet en hoe het systeem werkt. Is dat heel veel anders dan airco’s van nu? Lees het complete artikel hier terug:

Deel 1

Deel 2

In de jaren ‘70 vulden we de airco naar hartenlust met koudemiddel R12. Later gingen we over op R134a en nu op R1234yf. Die laatste is heel wat vriendelijker voor het milieu dan zijn voorgangers. Hoeveel vriendelijker rekenden we voor uit.  

AMT 3, pagina 83 

Persoonlijk tintje door wrappen van gereedschapskar 

Bij sommige autobedrijven kom je het wel eens tegen, maar in de Verenigde Staten is het zeer populair: het wrappen (bekleden met folie) van gereedschapswagens met afbeeldingen van zeer uiteenlopende aard. Fantasiebeelden die aan sciencefictionflms doen denken, striptaferelen, auto- en motorsportfoto’s, bedrijfslogo’s, het kan allemaal. 

Snap-on biedt zelf een tiental wraps aan, maar er zijn ook bedrijven die afbeeldingssets aanbieden die door de klant zelf kunnen worden aangebracht. 

Zou de ‘kunstzinnige kar’ ook bij ons kunnen aanslaan, of blijft het een Amerikaans fenomeen? Sommige Europese merken hebben wel eens speciale edities uitgebracht, maar het blijft bij uitzonderingen. Enkele voorbeelden vind je hieronder. Klik op de foto voor een groot formaat. 

AMT 3, pagina 37

GEMIST IN DE NB 

Dit heb je (misschien) gemist in de nieuwsbrief…  

Lastige storing aan een Mazda CX3, hoe los je die op? 

Nieuwe klanten via Facebook, hoe dan? 

Hoe begin je je eigen werkplaatsformule? 

Captriva met koelproblemen: Is het de waterpomp? 

Blog: Weg met weggooien! 

Bijna een kwart minder schade door ADAS 

Waarom worden elektrische auto’s niet lichter? 

Ontvang je onze nieuwsbrief nog niet en wil je nooit meer iets missen

Klik dan hier om je in te schrijven