AMT maanddossier maart 2017

AMT 3 - 2017In dit Maanddossier vind je video’s en artikelen die de maart-editie 2016 van jouw vakblad AMT aanvullen. Met deze extra informatie vergroot je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

 

AMT 3, pagina 39 

Minder werken, meer Ondernemen! 

Grip op je autobedrijf is een initiatief van Automotive Academy en AMT. Het is een praktisch trainingstraject voor auto-ondernemers die vooruit willen. Voor wie dat ook wil, maar niet deelneemt: geen nood. In de komende maanden doen we regelmatig verslag op www.amt.nl, in het AMT Magazine en in AMT Ondernemen. Meer weten? Kijk hier.

AMT 3, pagina 49 

Aircotips 

Is de temperatuur van de verdamper hoger dan 10 graden Celsius? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Nissens zet verschillende mogelijke problemen inclusief de juiste temperaturen van onderdelen voor je op een rij.

 

AMT 3, pagina 56

Vragen over GME Infotech

In AMT 3 las je meer over GME Infotech, de Technische Informatiewebsite van GM. Heb je vragen over het gebruik van TI-websites? Stel je vragen of deel je tips met je collega-autotechnici in dit centrale topic op AMT Garageforum.
Een overzicht van de TI-websites met een link naar de fabrieksportal vind je op deze pagina.

AMT 3, pagina 59

Vrouw in het autobedrijf

Weinig vrouwen in het autobedrijf? Als je dit artikel uit AMT 3 van 1977 terugleest (PDF) , realiseer je dan dat dit pas 40 jaar geleden is… En over tijdsbeeld gesproken, in het artikel vertelt Ans over een klant die haar probeerde te flessen, eerst met een plastic en later met een leren stuurwielhoes. Kostelijk leesvoer!

AMT 3, pagina 63

Low Emission-aircoservice 

R134a is (nog) goedkoop maar slecht voor het milieu. R1234yf is een stuk beter voor het milieu, maar is erg duur. De vraag naar R134a blijft de komende jaren gelijk, terwijl het aanbod afneemt. Waeco Aircon Service verwacht daarom dat de prijs gaat stijgen. Een aircomachine waarbij geen koudemiddel verloren bespaart dus kosten. Het Low Emission-concept helpt daarbij.

In onderstaande video’s legt Waeco Aircon Service uit hoe het werkt:


Gemist in de Nieuwsbrief

Zo verkoop je meer banden en uitlijnbeurten!

Geen EquipVak wegens te weinig draagvlak

Maak werk van een elektrische toekomst 

Sator neemt in België 23 vestigingen over, twee in Nederland 

AutoFirst start met onderhoudsapp ServiceBook

Bovag: veel autoshowrooms staan onnodig leeg

VWE lanceert online B2B verkoopplatform

Verkoop bedrijfsauto’s verder in de lift 

Tesla duikt weer in rode cijfers