AMT maanddossier februari 2017

omslag-AMT2-2017In dit Maanddossier vind je video’s en artikelen die de februari-editie 2016 van jouw vakblad AMT aanvullen. Met deze extra informatie vergroot je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

AMT 2, pagina 7

De werkplaats van… Kluinhaar Bandenservice

Fuchs Service Equipment maakte een video van de werkplaatsindeling van het bandenbedrijf. Zo heeft het bedrijf al een beeld van de beschikbare ruimte.

 

AMT 2, pagina 10

Test je diagnoseskills 

GMTO daagt je uit: welke diagnoses kun jij aan? En welke niet? Doe de test en vind het uit!

 

AMT 2, pagina 24

Connectiviteit op de CES

In AMT 1  van 2017 gingen we al in op de razendsnelle ontwikkelingen in connectiviteit op de CES. Bekijk in ons digitale magazine het artikel op pagina 58 van editie 1.

 

AMT 2, pagina 30

AMT-lezersonderzoek – Onze branche verandert 

Naar aanleiding van de documentaire Autovakmannen hebben we een lezersonderzoek gehouden. In AMT 2 stonden de resultaten, maar je kunt ze ook online nalezen. Voorafgaand aan de film wordt altijd een voorfilm vertoond waarin verschillende kopstukken uit de autobranche aan het woord komen over de veranderende autobranche. Ook AMT-hoofdredacteur Tom Polman gaf zijn visie. Hieronder kun je de voorfilm bekijken:

AMT 2, pagina 36

Back to basics aircodiagnose

Als je diagnose wilt stellen aan de hand van oververhitting en de nakoeling is het praktisch om de om de temperatuur-druktabellen van R134a bij de hand te hebben je vindt ze hier in de link naar de PDF van een AMT-artikel uit 2006. Ook heel leerzaam: het verslag van een aircoservicetraining bij Bosch.

 

AMT 2, pagina 46

Thema Banden & Bandenequipment

Een band verwisselen zonder fysieke inspanning? Een kind kan de was doen:

Binnen 90 seconden de uitlijning controleren? Dat kan met de Hunter Quick Check

 

Ook bij andere fabrikanten hoeft de controle niet lang te duren. Kijk maar naar deze video van de Hofmann Geoliner.

 

AMT 2, pagina 71

Moderne bandentechniek in 1937

Tachtig jaar terug dachten we dat de autoband al zover doorontwikkeld was dat we ons afvroegen of het nóg beter kon. De General Tire and Rubber Co claimde dat dat inderdaad kon. AMT zag twee manieren om te controleren of de bandenfabrikant gelijk had. Welke? Je leest het in het originele artikel uit 1937.

 

AMT 2, pagina 75

TI-websites per autofabrikant

Ben je op zoek naar technische informatie die autofabrikanten vrijgeven voor onderhoud en reparatie? Op deze pagina hebben we de merktechnische informatiesites keurig op een rij gezet per merk. Ook vind je er handige links naar universele informatie van bijvoorbeeld Autodata en Autotools.

AMT 2, pagina 79

Scania in Zwolle

We keken niet alleen binnen bij Volvo in Gent, dat deden we eerder bij Scania in Zwolle. Zie verder de I-shift met kruipversnellingen in actie en bekijk techniek en werking van Volvo’s I-Shift Dual Clutch-versnellingsbak.

 

AMT 2, pagina 86

Video: Stempelhefbrug in bestaande bouw

Stempelhefbruggen zijn ideaal bij nieuwbouw, maar erg omslachtig bij inbouw in bestaande bouw. Alhoewel, als je het AutopStenhoj-inbouwteam aan het werk zet, stelt het ook eigenlijk allemaal niet zoveel voor. Kijk maar naar onderstaande video’s.

 

Gemist in de nieuwsbrief

Innovation Awards naar NXP, TomTom en Dutch Green Carbon

Sjoemeltrucks met AdBlue emulator

TTI en Van Aalderen smeden een band

VWE-schadecalculatie via Car-Systems garagesoftware

Autoverkoop ruim kwart hoger in januari

Ook Bosch schikt in dieselschandaal

VWE verandert naam in VWE Automotive

OOMT maakt finalisten Beste Leermeester bekend