Amt maanddossier februari 2016

In dit maanddossier vind je informatie behorend bij de februari-editie 2016 van jouw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kun je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets gemist hebt!

AMT 2, pagina 7

Passat verbruikt veel brandstof

Lees hier het hele topic nog eens rustig door voor goede tips en interessante scopebeelden.

AMT 2, pagina 22

Techniek en historie van DAF

De ontwikkeling en techniek van DAFs MX-13- en MX-11-motoren kwam eerder uitgebreid aan bod in AMT. Kijk het terug! Ben je meer geïnteresseerd in DAF-historie, kijk dan hier en hier. Nog meer DAF-historie: wist je dat Peter Blanker in 1978 een DAF-song heeft uitgebracht? Mag je niet missen!

AMT 2, pagina 29

Chiptuning in AMT

Eerder in AMT schreven we over chiptuner Rica. Dat bedrijf modificeert zelfs politieauto’s en ambulances. Kijk maar.

AMT 2, pagina 37

Hoe werkt de Priushybride aandrijflijn?

Een verbrandingsmotor, twee elektromotoren annex generatoren en een planetair tandwielstelsel. Hoe werken die elementen ook alweer samen in de hybride aandrijflijn van de Toyota Prius? Je leest het hier terug.

Bekijk ook de complete technische presentatie van de nieuwe Prius! En heb je vragen over hybride auto’s in de werkplaats? Je vindt hier tal van antwoorden.

AMT 2, pagina 45

Premium-autobedrijf

Peter de Rooy ‘t Goy is één van de twee bedrijven in Nederland met het Erkend Duurzaam Premium-certificaat. Wat dat bedrijf er voor doet? Lees het terug in de AMT-reportage van vorig jaar.

AMT 2, pagina 53

Technische animatie Driveguard

Met de Driveguard-runflatband maakt Bridgestone runflattechniek bereikbaar voor (bijna) iedereen. De nadelen van een normale runflatband zijn bij de Driveguard veel minder aanwezig. De stijfheidstoename is maar vijf procent. Dankzij koelvinnen kan de bandtemperatuur met twintig graden omlaag worden gebracht. In onderstaande technische animatie laat Bridgestone de aanpassingen nog eens zien.

AMT 2, pagina 65

Ontstekingsstoring in 1939

Het volledige artikel bomvol tips voor het oplossen van een ontstekinsstoringen aan vooroorlogse auto’s, vind je hier.

AMT 2, pagina 67

Video: Look who’s driving!

Volvo claimt dat zijn FMXbouwtruck uitermate robuust is. Maar is zo’n truck ook bestand tegen de grillen van de vierjarige Sophie Brown? Toegegeven, het is reclame, maar toch wel erg vermakelijk. Bekijk de video. En zie dan in een tweede video meteen de tractioncontrol aan het werk.

AMT 2, pagina 70

EOBD- en APK-tips

Jaap Zwaan geeft tips over EOBD en hybride tijdens de APK. Lees het hier terug.

Gemist in de nieuwsbrief