AMT Maanddossier december 2017

In dit Maanddossier vind je video’s en artikelen die de december-editie 2017 van jouw vakblad AMT aanvullen. Met deze extra informatie vergroot je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

AMT 12, pagina 13

Diagnosetips uit de praktijk Volkswagen Caddy

Danny Versluis maakte van de diagnose aan de MAP-sensor van de Volkswagen Caddy ook een video. Hieronder vind je deze terug. Wil je Danny volgen op Youtube? Hier vind je zijn Youtube-kanaal.

 AMT 12, pagina 29

Deel je ervaring met storing en onderhoud aan turbo’s

Turbo’s zijn niet meer weg te denken uit moderne motoren. Ze maken ware krachtpatsers van kleine downsizemotortjes. Maar als er wat mis gaat, zijn ze vaak als eerste aan de beurt. Hoe pak jij dat aan? Deel je ervaring met ons via onderstaand formulier.

AMT 12, pagina 30

Sergoyne Future Talk

Jeroen Vertongen deelt zijn Silicon Valley-ervaringen en geeft zijn visie op de transformatie die je autobedrijf zou moeten doormaken in een drie uur durende presentatie. Die vindt plaats op 1 maart 2018 in het Vlaamse Grimbergen, onder de naam: Sergoyne’s Future Talk – ‘The future of automotive is ACES’. Wil je erbij zijn? Dat kan via deze link. Wil je liever dat Jeroen Vertongen je persoonlijk overtuigt om in te schrijven?  Dat kan ook.

AMT 12, pagina 42

Video: Twee brandstoffen uit één injector

Dual fuel heet de combinatie van een diesel pilot-injectie afgemaakt met een aardgasverbranding. Tien jaar geleden toonde Volvo al een prototype en zeven jaar geleden schreven we over Volvo’s Euro 5 Dual Fuel-truck, die ook echt in productie ging. De eerste keer dat we er over schreven, is zelfs nog veel langer geleden. Al in 2003 toonde de Canadese fabrikant Westport een omgebouwde Dual Fuel Isuzu. Weliswaar op CNG, maar toch. Zien hoe het Volvo-systeem met één injector voor diesel en gas werkt? Bekijk de video!

AMT 12, pagina 50

Nog meer spoelen

Spoel je nog geen automaten? Of wil je juist handige tips? Bekijk dan de Stap voor Stap: Hoe spoel je een automaat? 

AMT 12, pagina 57

Video: EcoBlue-motor in detail

In AMT 7/8 van 2016 doken we uitgebreid in de techniek van de nieuwe Ford 2.0 EcoBlue dieselmotor. Het artikel lees je in terug in het AMT Digitaal Magazine. En een vier minuten durende animatievideo uit het tekenprogramma van de motorontwikkelaars vind je hieronder.

AMT 12, pagina 65

Techniek van Toen: Adverteren anno 1987

Zo’n 30 jaar geleden zagen de advertenties in AMT heel anders uit. Kijk maar eens mee.

AMT 12, pagina 82

AMT Jaaroverzicht 2017

Het jaar 2017 zit er weer op. Weten waar we in 2017 over schreven? We hebben alle (grote) artikelen en rubrieken op een rij gezet in het AMT Jaaroverzicht 2017. Die vind je ook hier als PDF terug.

 

Gemist in de Nieuwsbrief?

PartsPoint Tech360 biedt autobedrijf kenniswapen tegen de dealer 

CSW Software laat autobedrijf sneller schakelen met AutomaaT GO 

Toyota geeft lesmateriaal aan beroepsonderwijs autotechniek 

RAI Vereniging: “Verdubbeling verkopen elektrische auto’s in 2018” 

Continental denkt na over eigen accufabriek 

Eqoped belooft spectaculaire brandstofbesparing, een wonder? 

Nederland massaal naar garage voor winterbanden 

Slim laden met de nieuwe Renault Z.E. Smart Charge-app