AMT maanddossier december 2016

001_AMT12_2016_2016_1024In dit Maanddossier vind je video’s en artikelen die de december-editie 2016 van jouw vakblad AMT aanvullen. Met deze extra informatie vergroot je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

AMT 12, pagina 29

Video: Kinematic Seat

De beweging van onder- en bovenlijf in de ‘Kinematic Seat’ lijkt op die tijdens wandelen. Hoe dat eruit ziet? Ontdek het in deze video van Lexus aan de hand van de bewegingen van een mooie dame! Hieronder vind je een video met uitleg over de ontwikkeling van de stoelen in de nieuwe Opel Astra.

AMT 12, pagina 40

Zes-in-lijn benzine met 48 V en ISG 

Twee van de vijf nieuwe Mercedes-motoren bespraken we al eerder: De OM654 viercilinder diesel en de M256 zes-in-lijn benzine met 48 volt en ISG. Je ziet ze hier terug. Bekijk daarnaast de Oog voor Techniek (PDF) uit AMT 3 met de viercilinder. Begin 2016 gaf Ford in Aken meer uitleg over Nano- of plasmacoating op cilinderbussen die ook in de nieuwe Mercedes-motorenfamilie wordt toegepast. Dat artikel lees je simpel hier terug (PDF)

AMT 12, pagina 66

Automotive keuringen bij Dekra

Dekra voert naast EMC-testen ook andere testen uit. Zo beschikt het testcentrum in Arnhem over onder meer een testlab voor autoverlichting. Twee jaar geleden bracht AMT een bezoek aan het testlab. 

AMT 12, pagina 71

De FCX gereden

Nog in de experimentele fase bezochten in 2009 twee FCX- en Europa. Wij reden en ontleedden er een. Als bonus nog enkele links naar nieuwtjes over het ‘productiemodel’ uit 2011.
Honda FCX met brandstofcel in productie
Nieuwe brandstofcelauto van Honda
Honda leaserijder maakt thuis waterstof

AMT 12. Pagina 75

Toyota-sjoemelsoftware in 1993

Volkswagen, andere autofabrikanten, EU-politici, de landelijke typegoedkeuringsautoriteiten, iedereen sjoemelde er vrolijk op los, weten we inmiddels. Een twitteraar herinnerde zich dat AMT al 24 jaar geleden schreef over sjoemelsoftware. Hij had gelijk, nou ja, behalve dan dat het niet 24 maar 23 jaar geleden was. Toyota ging toen de fout in met zijn lean burn motor. In AMT 12 van 2016 bespraken we het in Techniek van Toen. Hier lees je het volledige artikel uit AMT 11 van 1993. 

AMT 12. Pagina 86

Oliekennis of oliedom?

Doen automobilisten er goed aan geld te besparen met motorolie uit de bouwmarkt? Lees in dit artikel (PDF) uit ons thema Olie hoe discounters sjoemelen met de oliespecs.

Download het jaaroverzicht 2016

Opgeteld vielen dit jaar 1108 pagina’s AMT bij jou als abonnee op de deurmat. Een record, die arme postbode… Het jaar omvat ruim 300 artikelen, van klein tot groot. Wil je zo’n artikel nog eens teruglezen? Download het handige jaaroverzicht (PDF) om te weten in welke AMT het stond. Net die AMT kwijt? Geen nood, als abonnee lees je elk nummer van afgelopen jaar online terug via www.amt.nl/digitaal-magazine.

Gemist in de nieuwsbrief