Amt maanddossier december 2014

AMT 2014-12In dit maanddossier vind je informatie behorend bij de december-editie 2014 van jouw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kun je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets gemist hebt!

AMT jaaroverzicht 2014

Het jaaroverzicht van 2014 staat niet langer in het vakblad afgedrukt. Hieronder download je het jaaroverzicht van 2014 als PDF. Print deze uit en stop hem bij de jaargang van 2014 om gemakkelijk artikelen terug te vinden.
Wil je nog eens de beste artikelen van 2014 in één overzicht zien? Bekijk dan ‘Het beste van AMT 2014’ als e-paper.

Klik hier om het jaaroverzicht te downloaden.

AMT 12, pagina 14

Schokdempers testen

Autocenter Vloet gebruikt een Maha-schokdempertester die meet volgens de Boge-meetmethode. Hoe werkt dat precies?

AMT 12, pagina 34

Beleef AMT Live online

Bekijk de video van AMT Live 2014.
Plain Script..

AMT 12, pagina 49

AMT Diagnose Boot Camp

Naast 12 uitdagende workshops leer je op AMT Diagnose Boot Camp ook andere autotechnici kennen. En natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning. Ben jij er op 11, 12 en 13 juni bij?
Plain Script..

AMT 12, pagina 66

Video: Verstuivers testen

Maktest verstuivertester in actie zien? Collega revisiebedrijf Diesel Service Olst toont het hele proces in een video.
Plain Script..

AMT 12, pagina 72

Bibendum in Rio

In 2010, op de Challenge Bibendum in Rio de Janeiro zagen we hoe de auto van de toekomst steeds weer verandert, we zagen de enorme mogelijkheden van gerecyclede producten in de auto-industrie, we zagen hoe belangrijk ethanol is in het Braziliaanse wegverkeer en we zagen hele grote en hele kleine zuinige Michelin-banden. Die kleintjes maken het nu kennelijk niet waar. Je leest het hier terug.

AMT 12, pagina 81

Volledig elektrische Golf

Volkswagen ontwikkelde een volledig elektrische Golf. Hoe werkt die?

AMT 12, pagina 83

Hoe werkt de Japanse Namikoshi-motor?

Zo lang als de zuigermotor er is wordt al gezocht naar iets beters. Het Japanse elektronicabedrijf Namikoshi denkt iets gevonden te hebben om trilling en vooral inwendige wrijving te verminderen. Dat zou een flinke brandstofbesparing opleveren, misschien net zo veel als een hybride aandrijflijn. Hoe werkt hun theorie? Deze video’s laten het principe zien:
Plain Script..

AMT 12, pagina 83

De toekomst is aan de diesel

In AMT 11 van 1954, ging AMT uitgebreid in op een vroege personenautodiesel van de Standard Motor Company, bedoeld voor auto’s van de British Motor Corporation. Ga terug in de tijd met de techniek van toen en lees het artikel hier terug.