AMT Maanddossier november 2017

In dit Maanddossier vind je video’s en artikelen die de november-editie 2017 van jouw vakblad AMT aanvullen. Met deze extra informatie vergroot je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

AMT 11, pagina 13,
Diagnosetips uit de praktijk:

BMW met forse verhoging

Bjorn maakte van de bijzondere storing in de BMW E90 3 Serie meer foto’s dan we in het blad kwijt konden. Bekijk hier alle foto’s.

AMT 11, pagina 29, Transmissie

Deel je ervaring met onderhoud en reparaties aan automaten

Wat is jouw ervaring met transmisses in de werkplaats? Deel je ervaringen met ons. Je doet dat snel via dit formulier.

AMT 11, pagina 49,

Schokdempertesters getest

Eind 2011 namen we in AMT verschillende schokdempertestmethoden onder de loep. “Tussen goedkeur en afkeur zit een grijs gebied dat autobedrijven veel ruimte geeft voor advies over vervanging”, schreven we toen. Met andere woorden: “De testbank test, de vakman oordeelt”. Check het artikel hier.

AMT 11, pagina 54,

3D goedkoper dan CCD?

Uitlijnen, zelf doen of uitbesteden? En als je het zelf doet, met wat voor apparatuur dan? Drie equipmentleveranciers rekenden er aan. Koch-Wieluitlijning berekent de terugverdientijd van zijn HD10-Easytouch, Nemasco berekent de verwachte onderdelenomzet van een Veiligheidstestweek en zet die af tegen de kosten, en Rijpma rekent voor dat een duurdere John Bean 3Duitlijner sneller is terugverdiend dan een John Bean CCDapparaat. En hoe werkt zo’n 3D-apparaat eigenlijk?

En leer hier hoe de verschillende schokdemptesters testen. Welke testmethoden zijn er? En welke testresultaten mag je daarvan verwachten?

AMT 11, pagina 58,

Fototerugblik AMT Live 2017

Er zijn ontzettend veel foto’s gemaakt van AMT Live die we natuurlijk niet allemaal in ons
novembernummer kwijt konden. Bekijk meer foto’s via het album op onze Facebookpagina. Op amt.nl vind je de fototerugblik ook, waar je de foto’s op groot formaat kan bekijken.

AMT 11, pagina 63, Toyota

Video: Blik in de toekomst

In de Chauffeur Mode neemt de auto alle rijtaken over. In de Guardian Mode doet de auto dat alleen als het nodig is. Bijvoorbeeld omdat de berijder in slaap valt, of om een ongeval te vermijden. Bekijk de video hieronder die laat zien hoe het werkt.

In de tweede video hieronder, gunt Toyota Research Institute je een blik in de toekomst. In de nabije toekomst, want al tijdens de Olympische Spelen van Tokyo in 2020, moeten er verregaand geautomatiseerde Toyota’s door de Olympische wijk rijden.

AMT 11, pagina 67, Techniek van Toen

Schokdempers testen in 1977

“In het belang van de veiligheid is het de taak van autobedrijven de automobilist te wijzen op het belang van goede schokdempers, en testbanken helpen daarbij”, vonden we in 1977. Lees hier het uitgebreide artikel over alle in 1977 beschikbare testers uit AMT 7.

Gemist in de nieuwsbrief