AMT Maanddossier november 2015

In dit maanddossier vind je informatie behorend bij de november-editie 2015 van jouw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kun je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets gemist hebt!

AMT 11, pagina 7

AMT Garageforum Peugeot Partner

Lees het hele AMT Garageforum topic voor meer interessante tips!

AMT 11, pagina 19

Stap voor stap kalibreren

Hoe kalibreer je de camera? In AMT 4 namen we alle stappen onder de loep.

AMT 11, pagina 23

Instructiehandleidingen en -video’s

Merkspecifieke handleidingen voor de inbouw van de Arnott-luchtvering vind je op de site van Arnott.

Arnott Europe werkt niet alleen met installatiehandleidingen, maar ook met video’s. Een overzicht vind je op Youtube.

Let op: sommige onderdelen zijn geld waard. Arnott Europe heeft een statiegeldsysteem. Welke producten in aanmerking komen, zie je hier.

AMT 11, pagina 27

Hybride en waterstoftechniek toegelicht

Waarom de Prius 4 op het nieuwe TNGA-platform zuiniger is dan zijn voorganger? Toyota legt het uit in een presentatie. In een tweede presentatie licht Toyota zijn brandstofcel-productieauto Mirai door.

En AMT reed daar natuurlijk eerder al mee. Je vind het hier terug.

AMT 11, pagina 41

Nederlandse Ford Store

Natuurlijk zijn er ook in Nederland al Ford Stores. Bekijk de Werkplaats van Ford Store Dekker Zaandam.

AMT 11, pagina 44

Wie wint de finale?

AMT Live was het toneel van de finale van de Autechnicus van de Toekomst. De kandidaten werkten daar in 14 minuten vier opdrachten af. Iedere 3,5 minuten draaiden ze razendsnel door naar de volgende opdracht. Het ging om een verlichtingsstoring, een accutest, een EOBD-opdracht en een reeks theorievragen. Wie de winnaar is? En welke ROC zich de beste Automotive opleiding van Nederland mag noemen?

AMT 11, pagina 63

Video: Aankoopkeuring bij Vakgarage

Vakgarage organiseert de aankoopkeuring voor particulieren. Meer zekerheid voor de automobilist en een omzetkans voor de Vakgarage-werkplaats. Prima initiatief dus. Uitgezonden op RTL Autowereld bovendien. Kijk hoe het werkt op:

Een informatieve bedrijfsvideo van Cars&Joy zie je hier:

Bovag gebruikte de term ‘Local Hero’ in een onderzoek met mogelijke toekomstscenario’s voor 2020 uit 2012. Later keek Bovag zelfs vooruit naar 2025. Beide onderzoeken vind je hier.

AMT 11, pagina 83

Hoe sterk was de britse auto-industrie?

We kijken terug naar 1975. Aan het einde van dat jaar bezocht AMT de London Motor Show. De Engelsen waren nog optimistisch maar met de kennis van nu kon je toen al inktzwarte wolken zien die zich boven hun auto-industrie opstapelden. Kijk mee in het AMT-artikel over die beurs van toen.

AMT 11, pagina 85

Video: Leaf-techniek

Bij de model-update in 2013 gingen we uitgebreid in op de techniek van de Nissan leaf. Eerder al keken we bij Innovam mee naar het verantwoordonderhoud van de Leaf.

Een video met de techniek van de Leaf vind je hier:

AMT 11 Gemist in de nieuwsbrief