Maanddossier oktober 2018

In dit Maanddossier vind je video’s en artikelen die de oktober-editie 2018 van jouw vakblad AMT aanvullen. Met deze extra informatie vergroot je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

 

AMT10, Pagina 18 

Opgelost op AMT Garageforum 

Alle afbeeldingen én het hele topic teruglezen? Dat kan hier. Meer opgeloste problemen teruglezen? Alle online gepubliceerde artikelen vind je hier 

AMT10, Pagina 26  

Terugblik op Leren, Beleven, Ontmoeten op Auto Prof – AMT Live 

Alles teruglezen van Auto Prof – AMT Live? Lees dan onze liveblog terug.

Ook live waren 3 van de 16 kennissessies. Je kon leren over de do’s and don’ts van oliewissel aan automatische transmissies van ZF, vragen stellen over de nieuwe APK regels tijdens de kennissessie van AMT en RDW én leren hoe Fuel trims je kunnen helpen bij het stellen van een diagnose.

ZF – De do’s and don’ts van oliewissel aan automatische transmissies

AMT & RDW – De nieuwe APK regels

Marco van Wijk – Hoe helpen fuel trims bij diagnose?

AMT10, Pagina 39  

Gemist in de nieuwsbrief 

Nog niet ingeschreven op onze nieuwsbrief? In AMT 10 vond je de volgende headlines terug. Klik op de naam van het artikel om naar het volledige artikel te gaan en het gehele artikel te kunnen lezen.  

Gewoon leuk doen werkt niet 

Stap voor stap: Koplamprenovatie 

Bovag en FNV ruziën over de zaterdag 

Who you’re gonna call? Garage Gurus! 

Seat Arona TGI: Eerste suc op CNG/ groen gas 

Steeds meer duidelijke advertentieprijzen 

Grip op je autobedrijf: ‘Met mijn neus op de feiten’ 

Niet meer missen van de nieuwsbrief? Je kunt je hier abonneren.  

AMT10, Pagina 60  

Equipment én kennis 

Bart Scholten unboxte eerder in AMT de Groove Glove. Zijn ervaringen met deze bandenprofielscanner van CBX? Je leest ze hier. Weten hoe snel je geld verdient met uitlijnen? Bekijk dan de rendementsberekening van de Koch-uitlijnapparatuur. Ook interessant: de video waarin Bosch uitlegt hoe het nieuwe Connected Repair werkt. 

 

AMT10, Pagina 76   

Toveren met ‘heksen’ 

15 jaar geleden bezochten ATC en AMT chiptuner Rica. Motormanagement magiër Roel van den Brink demonstreerde daar live hoe hij de hexadecimale waarden (heksen) in de motorkenvelden aanpaste. Kijk terug naar zijn basiscursus chiptunen. 

 

AMT10, Pagina 82 

Video 50 jaar OMCN 

Familiebedrijf OMCN bestaat 60 jaar. In 2008 geleden maakte het bedrijf een video ter gelegenheid van zijn 50e verjaardag. Natuurlijk is er veel veranderd. Toch is het nog steeds een prettige kennismaking.  

AMT10, Pagina 86  

Nog een rondje Automechanika? 

Loop met ons mee langs het nieuws uit Frankfurt. Eerder schreef Erwin den Hoed over ons rondje op de Automechanika.  Daar schreef hij onder andere over finalisten Jifeline en AVL in de categorie Repair & Diagnostics.  

En er zijn nog veel meer interessante ontwikkelingen bij de Innovation Awards. Automechanika’s verslag over de categorieën én hun finalisten lees je hier