AMT Maanddossier oktober 2016

001_AMT1016_2016_1024In dit Maanddossier vind je video’s en artikelen die de oktober-editie 2016 van jouw vakblad AMT aanvullen. Met deze extra informatie vergroot je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

AMT 10, pagina 3

Welkom bij AMT

Natuurlijk, het blijft werk. Maar werken bij AMT is wel een feestje. Zin in? We hebben een vacature!

AMT 10, pagina 24

Zuigerveren en Supertruck

We gingen eerder in AMT al eens uitgebreid in op alles dat met zuigerveren te maken heeft. Van werking tot montage en nog veel meer.

Federal Mogul ontwikkelde een stalen zuiger met een gesloten gallerij gevuld met koelvloeistof en een inert gas. Vergelijk het met een natrium gevulde klep. Die zuiger kan nog weer hogere verbrandingsdrukken en temperaturen aan. Die zijn nodig als trucks gaan werken met Waste Heat Recovery. Prototype Freightliner Supertruck doet dat al. Bekijk ‘m hier op video.

Twee jaar geleden verdiepte we ons ook al in de Federal-Mogul onderdelen die steeds kleinere motoren met steeds meer vermogen mogelijk maken.

AMT 10, pagina 30

Variabele compressie

Als voorbeschouwing liet Infiniti al wat los over zijn VC-T motor. In een nieuwsbericht beschreven we vanuit de Nissan/Infiniti patentaanvraag hoe het werkt. De video hieronder is een verhelderende animatievideo.

Kijk ook nog even terug naar een artikel over Transport- en Autobedrijf De Rooy in ‘t Goy. Daarin bespreekt prof Ad van Wijk het idee van de brandstofcelauto als elektriciteitscentrale. Net als Toyota nu voorstelt met zijn FCV Plus.

AMT 10, pagina 36

Rubberkorrels op kunstgras én op de weg

Auto’s en milieu hangen nauw met elkaar samen. Vandaar dat AMT zich vaker vastbijt in milieu-onderwerpen. Een mooi voorbeeld was de CO2Tube. Als je dat buisje op je uitlaat zou schroeven kwam er zes weken lang geen CO2 uit. Of dat werkte? We zochten het uit?

Heel recent doken we diep in het RDW-rapport over sjoemelsoftware bij andere merken dan VW.

AMT 10, pagina 39

Fuckup Night

Leren van fouten tijdens een Fuckup Night. Omroep Brabant was er bij een maakte een verslag.

Ook van successen kun je leren. Verschillende auto-ondernemers leggen uit wat er zo goed is aan hun garageformule.

AMT 10, pagina 86

IAA: Veel video’s!

Veel van de nieuwe trucktechniek is te bekijken op video. Hier zie je ZF Wabco Evasive Maneuver Assist, ReAx Steering in een Peterbilt en Active Braking en Side Guard assist. Dat kan echt veel betekenen voor de veiligheid van fietsers en voetgangers.

Deze video van Mercedes Benz Future Bus speelt zich af in de omgeving Schiphol.

En kijk nog even naar de Mercedes Vision Van. Veel kijkplezier!

AMT 10, pagina 96

Meer Panamera

Over de nieuwe Porsche Panamera valt een boek te schrijven. Hier vind je PowerPoints over het onderstel, de elektronica, de aandrijflijn en de carrosserie.

AMT 10, pagina 101

Techniek van toen

Het is 1956, het aantal auto’s in Nederland groeit als kool. Alle reden voor de Amsterdamse Ford-fabriek om uit te breiden. Ga terug in de tijd en lees het artikel en het voorwoord over de uitbreiding uit AMT 3 van 1956.

AMT 10, pagina 104

Back to basics

Hij komt steeds weer terug, de V4-meting. We bespraken hem eerder in Back to Basics.

 AMT 10, pagina 43

Gemist in de nieuwsbrief