Amt maanddossier oktober 2015

In dit maanddossier vind je informatie behorend bij de oktober-editie 2015 van jouw vakblad AMT. Met deze aanvullende informatie kun je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen verder vergroten. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets gemist hebt!

AMT 10, pagina 13

Techniek BMW-PSA motoren

Terug in de tijd. In 2005 presenteerden BMW en PSA samen hun Prince-motoren. De ongeblazen-variant had niet alleen variabele kleptiming maar ook variabele kleplichthoogte. De 2011 120 VTi uit deze Berlingo is een directe afstammeling. Lees hier het artikel over de techniek van deze motoren terug.

AMT 10, pagina 15

Kromme kleppen CAXA

AMT 10, pagina 17

Cruise control inbouwen

Moderne auto’s zijn vaak van een cruise control voorzien. Toch geldt dat niet voor alle auto’s, zelfs niet in de premium-sigment. Hoe zit dat? John Gold was te gast bij ATC en legt ‘t uit.

AMT 10, pagina 56

Onregelmatige verbrandingsafstanden

Hoe zit het nu met die verbrandingsintervallen? Kunnen onregelmatige verbrandingsafstanden tot een meer trillingsarme loop leiden? Toen we de Yamaha YZF-R1 met crossplane-krukas voorstelden doken we diep in de gas-, traagheids- en wrijvingskrachten en vonden het antwoord op die vraag.

Bekijk hier de grafieken op. Je vindt er ook het artikel over de hellingshoeksensor als beschermengel voor moderne motorfietsen.

AMT 10, pagina 93

Hoe presenteerde VW zich op de IAA van 1955?

De 66e IAA stond recent in het teken van de connected car én van (VW)-emissies. In Techniek van Toen blikten we terug op de 37e IAA 60 jaar eerder. Toen was de vraag: Welk land presenteert de beste ‘minimale auto’? En ook interessant: hoe presenteerde VW zich toen? Blader terug naar het artikel uit AMT 10 van 1955.

AMT 10, pagina 108

Meer TPMS-tools

De Autel TS601 is niet de eerste TPMS-tool die we unboxten. Blik hier terug naar de tools van Rema Tip Top en Bosch.

AMT 10, pagina 47

Gemist in de nieuwsbrief