AMT maanddossier januari 2017

001_AMT01_2017_2017_1024In dit Maanddossier vind je video’s en artikelen die de januari-editie 2016 van jouw vakblad AMT aanvullen. Met deze extra informatie vergroot je jouw kennis over de gepubliceerde onderwerpen. Ook tref je hier links aan naar de belangrijke nieuwsberichten van de afgelopen maand. Met het AMT Maanddossier weet je zeker dat je niets mist!

 

AMT 1, pagina 7

Waarom stroom meten aan een voorgloeisysteem?

Hoe doe je een V4? Kijk hier voor een uitgebreide uitleg.

 

AMT 1, pagina 12

Stap voor stap: Versnellingsbak revisie

Nog niet duidelijk? Schaeffler maakte een prima video. Je vindt ‘m hieronder:

AMT 1, pagina 20

‘Japanse’ Scania’s uit Zwolle 

De taktklok telt de tijd af. Dat geeft geen stress, maar juist rust, zeggen ze bij Scania in Zwolle. Eind 2014 maakte we er een reportage over ‘poke yokes’ en lean produceren. Lees terug hoe ze in Overijssel slim gebruikmaken van Japanse productiemethoden.

 

AMT 1, pagina 24

Met AMT naar film De Autovakmannen

De documentaire De Autovakmannen komt binnenkort in de bioscoop. Een film waarin negen hoofdpersonen auto de autobranche zijn gevolgd in hun keuzes voor de komende jaren. Wat betekent telematica voor het autobedrijf? En wat verandert er in de werkzaamheden van de autotechnicus de komende tien jaar? Nieuwsgierig? Bekijk hier de trailer hieronder. Vergeet ook zeker niet mee te doen aan onze filmkaartenactie waarmee je verzekerd bent van een plek tijdens de OOMT Brancheavonden.

 

AMT 1, pagina 29

Gemist in de Nieuwsbrief

AMT onderzoekt verkiezingsprogramma’s: wat moet je stemmen?

Strijd om ‘live’ data uit de auto

Roskamp Automaterialen sluit aan bij Full Fource

James Auto Service opent 5 nieuwe vestigingen

Europese autoverkopen weer in de lift

Hoe krijg je Grip op je Autobedrijf?

Automotive Academy benoemt eerste Qualified Turbo Specialist 

OOMT start weer met loopbaancoaching

 

AMT 1, pagina 48

De bouw van Opel’s Tesla-killer

Het gaat langzamer dan we graag zouden zien, maar er zit wel degelijk groei in de accutechniek. Tijdens de laatste Parijse Autoshow gingen we dieper in op de nieuwste ontwikkelingen op dat gebied. Pak AMT 9 er nog maar eens bij, pagina 22 t/m 24.

AMT 1, pagina 52

Samenwerken tegen de frustratie

Waarom je een draadbeschadiging met de ohmmeter niet opspoort? En hoe je een belaste spanningsvalmeting uitvoert. Je leest het terug in een AMT Back to Basics-artikel over de V4-meting.

 

AMT 1, pagina 61

1998: AMT sceptisch over de eerste Prius

“Een knap stukje (milieu)technisch vernuft vonden we in 1998 van de eerste Toyota Prius. Toch was AMT ook sceptisch over de hybride techniek. Waarom? Lees het artikel!