nieuws

Leer meer over CAN-bus, Pass-thru, aircodiagnose en hybridetechniek

Werkplaats & Onderhoud 1108

Met een kleine groep gelijkgestemden een weekend lang sparren over storingsdiagnoses, scopebeelden en diagnose-apparatuur. Dat doe je in praktische workshops tijdens AMT Diagnose Boot Camp. Hoe meet je aan CAN-bus? Hoe breng je signalen in beeld en hoe trek je de juiste conclusie? Hoe stel je diagnose aan een accupakket van een EV of hybride? Programmeer zelf een module middels pass-thru en leer van de vele specialisten.

Leer meer over CAN-bus, Pass-thru, aircodiagnose en hybridetechniek
Zoeken, zoeken, zoeken, waar zit de oorzaak van de storing?

Op 22 en 23 juni organiseert AMT de alweer zesde editie van AMT Diagnose Boot Camp, een uniek evenement voor autotechnici. Wat ga je leren? We vertellen natuurlijk niet teveel. Het is tenslotte tijdens het Diagnose Boot Camp aan jou en jouw team om de storing(en) op te lossen.

In aanloop naar de try-out hebben de partners alvast kenbaar gemaakt welk onderwerp centraal staat in hun workshop. Kortom, over welke technieken ga je meer leren?

 

Unieke Pico-roadshow naar Diagnose Boot Camp

AA-Equipment verzorgt twee workshops waarbij Pico de eerste voor zijn rekening neemt. Uniek daarbij is dat Pico, die nu een Roadshow houdt in de UK, het voertuig naar Helmond laat komen. Tijdens deze workshop ga je zelf aan de slag met het in beeld brengen van CAN-bussignalen, utizoeken wat het probleem is, en referentiesignalen vergelijken.

De tweede workshop ga je ook met diagnose aan de slag, maar dit keer op een truck. Niet heel veel anders dan op een normale auto, maar toch erg leerzaam zagen we afgelopen jaar.

Zelf programmeren bij GMTO

Ook GMTO verzorgt twee workshops waarbij nog hard gewerkt wordt aan de invulling. Een van de workshops staat pass-thru centraal. Hier krijg je niet alleen uitgelegd hoe het werkt, maar ga je echt zelf modules programmeren. En natuurlijk krijg je de nodige tips en tricks van de trainer.

Van luchtvering tot hybridetechniek

Het originele NiMH-accupakket van de Toyota wordt vervangen door een veel groter pakket lithium/ijzerfosfaat SaphionT-accu’s van fabrikant Valence.

Partner DiagnosXL heeft diagnoseapparatuurleverancier Autologic gestrikt om je meer te leren over de werking van luchtveringsystemen en het stellen van de juiste diagnose hieraan.
Terwijl je in een volgende workshop van Summa meer leert over diagnosestellen aan hybride en EV-systemen. Hoe meet je bijvoorbeeld een accupakket door?

Partner Denso zoekt de koelte op en werkt een workshop uit omtrent aircotechniek, veel voorkomende problemen en het juist diagnosticeren van koelproblemen.
Ook partners ACtronics en Innovam werken hard aan de inhoud van hun workshop. Meer daarover lees je binnenkort.

Meer ruimte om nog beter te leren

Het belangrijkste van AMT Diagnose Boot Camp? Je gaat naar huis met veel nieuwe kennis, opgedane diagnose-ervaringen en een mooi certificaat. Ook dit jaar hebben we geprobeerd AMT Diagnose Boot Camp weer wat beter te maken. De workshops duren 45 minuten en ook de tussentijdse toets is er weer. Het geeft een spannend spelelement aan Boot camp.
Afgelopen jaar bleek wel dat verschillende workshops wat dicht op elkaar zaten en dus geluidsoverlast gaven. Dit jaar hebben we meer ruimte tot onze beschikking op de Automotive Campus, dus dat komt goed. De kern blijft, de workshops zijn leerzaam maar je gaat natuurlijk ook zelf aan de slag!

Het programma

Slaaplocatie AMT Diagnose Boot Camp

De slaaplocatie van AMT Diagnose Boot Camp 2018 is het Golden Tulip hotel West-Ende. Net iets meer luxe dan voorgaande jaren.

Net als vorig jaar start AMT Diagnose Boot Camp niet op donderdagavond, maar op vrijdagochtend. Een veel gehoorde klacht was dat op de donderdagavond alleen in het teken staat van gezelligheid en elkaar leren kennen. Die vervalt dus. Anderzijds is de slaaplocatie opnieuw een lekker hotel. Niet meer met vier personen of meer op een kamer, maar een tweepersoonskamer om goed uit te rusten voor twee intensieve dagen.

En wil je wel op donderdagavond alvast slapen én bijpraten met andere Boot Campers? Geen probleem, je kan een extra nacht bijboeken. Na inschrijving wordt je daarover geïnformeerd.

Details van het programma en tijden vind je op www.amtbootcamp.nl of op deze pagina.

Schrijf je vandaag nog in

Deelname aan AMT Diagnose Boot Camp kost € 599,- (excl. BTW). Alles is in begrepen gedurende de dagen. Eten, drinken, overnachting en vervoer tussen Automotive Campus en het hotel. Inschrijven kan simpel via deze pagina.

Ben je oud-deelnemer? Dan profiteer je van extra korting. Dat krijg je ook wanneer je samen met een collega, kennis en/of vriend inschrijft.

Proef de sfeer

Meer weten over het Boot Camp? Bekijk de fototerugblik van AMT Diagnose Boot Camp 2017
Meer weten over een van de workshops van 2017? De workshop van Delphi over de achtergrond van dieselinjectiesystemen lees je hier terug.

Tot 22 en 23 juni te Helmond!

Reageer op dit artikel