nieuws

Bandenservice in 2018, deel je ervaringen en scoor Snap-on werkhandschoenen

Werkplaats & Onderhoud 1438

Hoe stel je diagnose aan de hand van banden? Welke bandenproblemen kom jij in je werkplaats tegen en welke apparatuur gebruik je dan? Voor het thema-artikel in AMT 4 zoeken we ervaringen. Doe je mee? Dan scoor je paar werkhandschoenen van Snap-on!

Bandenservice in 2018, deel je ervaringen en scoor Snap-on werkhandschoenen
Bij een goede bandenservice hoort goede equipment. Met welke apparatuur werk jij?

Banden zijn enorm belangrijk. Voor veiligheid, rijcomfort en brandstofverbruik. Je klant verwacht een band die aan al deze eisen voldoet, lang mee gaat en niet te duur is.

Hij wil weten welke banden de juiste zijn onder zijn auto, maar ook hoe het komt als een band niet aan de verwachtingen voldoet. Hoe leg jij je klant het belang van de juiste band uit? Maak je gebruik van het bandenlabel en welke bandeneigenschappen wegen het zwaarst bij jouw advies?

Met deze Snap-on werkhandschoenen hou je grip op het rubber. Vul de vragen in en maak kans op één van de 25 paren die we mogen weggeven.

Met deze Snap-on werkhandschoenen hou je grip op het rubber. Vul de vragen in en maak kans op één van de 25 paren die we mogen weggeven.

Versleten schokdempers, een verkeerde bandenspanning of wieluitlijning zorgen voor slechter weggedrag en ongelijkmatige bandenslijtage. Alleen het vervangen van de banden is vaak niet de oplossing, het probleem moet eerst opgespoord worden. Zijn het de schokdempers? Was de bandenspanning verkeerd? Of de sporing?

Electrische en hybride auto’s ‘vreten’ banden en vragen om een specifieke bandenservice. Verleen jij als bandenservice aan deze voertuigen en hoe pak jij dat aan in je werkplaats?

Pas op je rug

Als je een wiel wisselt van een moderne auto weet je rug dat vaak ook. Helemaal als je regelmatig wielen wisselt. Daarom zien we in steeds meer werkplaatsen een tilhulpmiddel. Of bij veel bandenwissels een complete bandenstraat.

Reageer op dit artikel