nieuws

Ben jij de volgende ‘Autotechnicus van de Toekomst’?

Werkplaats & Onderhoud 2343

Ben jij leerling MBO-Autotechniek niveau 2, 3 of 4? Laat zien welk technisch talent je in huis hebt en doe mee met de verkiezing ‘Autotechnicus van de Toekomst’ en maak bovendien kans op prachtige prijzen! Vanaf 18 september gaan we voor het derde achtereenvolgende jaar van start met de verkiezing. Voor het eerst dit jaar gaan we ook op zoek naar de ‘Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst’!

Ben jij de volgende ‘Autotechnicus van de Toekomst’?
Voor het eerst gaan we op zoek naar de ‘Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst’ en tot nu toe hebben al meer dan 170 bedrijfsautotechneuten in spé zich ingeschreven voor de online kennistest. Een prachtig resultaat!

De verkiezing, een initiatief van IBKI, ATC, Automotive Academy en AMT, daagt technici in spé uit hun kennisniveau en technisch talent te laten zien. Dit jaar haakt ook Volvo Trucks enthousiast aan als partner bij de verkiezing van ‘Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst’.

 

Ronde één: de online kennistest

‘Autotechnicus van de Toekomst’

Vanaf 18 september staan de online kennistest vier weken live.

Vanaf 18 september tot 13 oktober kun je deelnemen aan de eerste ronde van deze verkiezing, de online kennistest. De afgelopen twee edities zijn meer dan 500 leerlingen van verschillende ROC`s je voorgegaan bij het maken van deze test. Tien multiple choice vragen over onderwerpen als schema’s lezen, motormanagement en het gebruik van een multimeter. Behaal jij de meeste punten en word je uitgeroepen tot weekwinnaar? Dan kan je rekenen op mooie prijzen!

De finalisten houden het hoofd koel tijdens de praktijk opdrachten, terwijl de vakjury en het publiek meekijkt!

De finalisten houden het hoofd koel tijdens de praktijk opdrachten, terwijl de vakjury en het publiek meekijkt!

Nu de praktijk

Als je bij de acht studenten hoort, die de hoogte scores hebben behaald voor online kennistest, dan ga je door naar de halve finale. In de examenwerkplaats van Innovam in Nieuwegein wachten je een aantal uitdagende praktijkopdrachten. Maak jij na deze opdrachten deel uit van de top vier? Dan mag je tenslotte alles uit kast halen tijdens de grote finale die plaatsvindt op AMT Live op 16 november in het Autotron in Rosmalen.

Weet jij het hoofd koel te houden tijdens de laatste opdrachten onder toeziend oog van de vakjury én het publiek? Gefeliciteerd, dan mag jij een jaar lang de titel van ‘Autotechnicus van de Toekomst’ of ‘Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst’ voeren.

Coole prijzen!

Jesse Sassen sleept de titel ‘Autotechnicus van de Toekomst 2016’ in de wacht. Hoe is het hem daarna vergaan? Dat verteld hij in AMT 9.

Jesse Sassen sleept de titel ‘Autotechnicus van de Toekomst 2016’ in de wacht. Hoe is het hem daarna vergaan? Dat verteld hij in AMT 9.

Behaalde resultaten blijven natuurlijk niet onbeloond. Naast de titel zijn er ook mooie prijzen te verdienen zoals een Sonos 1 Speaker en gereedschapssets, maar ook een jaarcontract bij Volvo Trucks, stages en technische trainingen!

Ben je individueel niet in de prijzen gevallen? Niet getreurd, we kijken ook naar de resultaten per school. Hebben jij en je medeleerlingen samen de beste resultaten behaald voor jullie school? Dan levert dat jullie zomaar een dag achter de schermen op bij Bas Koeten Racing. Voor de beste school van de bedrijfsautotechnici ligt een bezoek aan het Dakar Truck Team Mamoet Rallysport in het verschiet!

Schrijf je in en ga de uitdaging aan!

Laat zien welk technisch talent je in huis hebt en schrijf je vanaf 18 september in voor de online kennistest! www.autotechnicusvandetoekomst.nl of www.bedrijfsautotechnicusvandetoekomst.nl

In AMT 9 zullen we je nog meer vertellen over de verkiezing en laten we je weten hoe het Jesse Sassen, ‘Autotechnicus van de Toekomst 2016’ na zijn overwinning is vergaan.

Reageer op dit artikel