nieuws

CSW Software biedt onafhankelijk autobedrijf hulp met AutomaaT Touch

Werkplaats & Onderhoud 815

De cumulatieve afname in de verkoop van occasions over de afgelopen maanden liegt er niet om: -1,5 procent. De gezamenlijke autobedrijven noteerden een daling van 1,9 % in de verkoop van occasions aan eindgebruikers in de maand juni ten opzichte van dezelfde maand in 2016. In juli en augustus steeg de verkoop van occasions licht, maar ten opzichte van 2016 is er nog altijd sprake van een cumulatieve afname, zo blijkt uit cijfers van VWE.

CSW Software biedt onafhankelijk autobedrijf hulp met AutomaaT Touch
CSW Software biedt hulp met nieuw AutomaaT Touch voor de werkplaats

De verkoop van personenauto’s levert alsmaar minder geld op en dus zoeken onafhankelijke autobedrijven hun winst steeds meer in werkplaats en aftersales. Echter geven ook fabrikanten en hun dealers deze onderdelen een steeds belangrijkere rol, meldde het Duitse onderzoeksbureau BBE Automotive afgelopen maand, waardoor het onafhankelijk autobedrijf het steeds zwaarder krijgt.

“Al met al zorgen deze ontwikkelingen er voor dat steeds meer onafhankelijke werkplaatsen in het gedrang komen. Daar moesten we iets mee”, aldus Peter Kuijpers, commercieel directeur van CSW Software.

AutomaaT op de Tablet

De leverancier van garagesoftwarepakket AutomaaT Touch springt met de lancering van het nieuwe AutomaaT Touch in op het stroomlijnen van werkplaatsen.

Kuijpers vertelt: “AutomaaT Touch is een compacte versie van onze software AutomaaT, speciaal geschikt gemaakt voor de werkplaats en gebruik op een tablet. Monteurs hebben een goed en snel overzicht, voeren geen dubbel werk meer uit en hebben alles bij de hand. Een echte werkplaatsversie.”

Wat kan je met AutomaaT Touch?

Met AutomaaT Touch  kan de werkplaats efficiënt te werk gaan en kunnen monteurs vooral datgene doen waar hun hart ligt: het sleutelen aan auto’s. Kuijpers: “Behalve modernisering van de werkplaats, behelst Touch natuurlijk vooral de stimulering van economisch efficiënt werken.  Iets wat dankzij de huidige ontwikkelingen in de markt een groot voordeel kan zijn ten opzichte van steeds feller concurrerende autobedrijven”.

De afgelopen periode is AutomaaT Touch uitgebreid getest en nu verkrijgbaar, vraag een demo aan via de website van AutomaaT.

Daarnaast wordt het bestaande softwarepakket van AutomaaT volledig herzien en in een nieuw jasje gestoken. De lancering hiervan is volgend kwartaal.

Reageer op dit artikel