nieuws

Snap-on DiagnoseTip: zo spoor je een spookstroomverbruiker op

Werkplaats & Onderhoud 746

EuroTechCenter, de voertuigdiagnosehelpdesk van Snap-on Tools, krijgt regelmatig vragen over stroomverbruikers die de accu over kortere of langere tijd leegtrekken. Daarom komt Snap-on met een diagnosetip voor het opsporen van (spook)stroomverbruikers.

Snap-on DiagnoseTip: zo spoor je een spookstroomverbruiker op

De diagnosetip van Snap-on Tools over het opsporen van een spookstroomverbruiker gaat in dit geval over een BMW, maar is natuurlijk toepasbaar op alle automerken. Echter, BMW’s zijn wel bovengemiddeld gevoelig voor spanningsproblemen, merkt de gereedschaps- en equipmentfabrikant in de praktijk.

Zekeringen verwijderen werkt niet altijd

Eenvoudigweg zekeringen verwijderen en weer terugplaatsen werkt niet altijd. Het uitschakelen van een systeem kan er ook voor kan zorgen dat andere systemen niet meer in rust gaan. Door zekeringen te verwijderen kan een belangrijk centraal systeem uitgeschakeld worden, waardoor ook andere systemen uitvallen.

Een ander nadeel is, zo zegt Snap-on, dat het na het uitzetten van het contact 20 tot 30 minuten kan duren voordat alle elektrische systemen van een auto volledig in ruststand komen. Dit betekent dat je na iedere actie zou moeten wachten tot je weer een nieuwe meting of test kunt doen.

Bespaar tijd met de tips van Snap-on

Hoewel het opsporen van een spookstroomverbruiker een lastige en vooral heel tijdrovende klus kan zijn, is de oorzaak niet zelden voor de hand liggend. Met deze tips van Snap-on kun je veel tijd en de klant veel geld besparen.

Reageer op dit artikel