nieuws

Investeren in de juist tools, opleidingen en services

Werkplaats & Onderhoud 1130

Moet je investeren in R1234yf-aircoserviceapparatuur? Met welke diagnoseapparatuur ben je ook in de komende jaren gedekt om complexe diagnoses én programmeringen uit te voeren? En welke trends zijn er op het gebied van olie & additieven, handgereedschap en opleiding? Leveranciers uit de autobranche geven jou antwoord.

Investeren in de juist tools, opleidingen en services
Volle bak bij de sessie over gebruik van technische informatiesites van autofabrikanten. En een overtuigende presentatie van Iwan Kennis waarom het veel oplevert door toegang te kopen.

Wie deze website en het AMT vakblad regelmatig leest heeft al de nodige artikelen langs zien komen over de genoemde onderwerpen. R1234yf is het nieuwe koudemiddel voor aircosystemen en als autobedrijf krijg je er hoe dan ook meer mee te maken. Hoe voer je een goede aircoservice uit?.

Ook op het gebied van diagnosestellen en programmeren (incl. Pass-thru) spelen diverse ontwikkelingen en innovaties. Welke diagnoseapparatuur heb je nodig? Ook handig zijn TI-websites van autofabrikanten. Hoe krijg je toegang tot de TI-websites? De eerste vraag beantwoorden we in AMT juni, en daarnaast lees je elke maand in AMT een verslag van Iwan Kennis over diverse TI-websites. Iwan gaf vorig jaar op AMT Live overigens een inspirerende kennissessie over waarom het gebruiken van TI-websites geen geld kost, maar juist oplevert.

Voorbereiden op een veranderende branche

De autobranche is volop in ontwikkeling. Het aantal elektrische automodellen neemt de komende jaren flink toe, maar ook de brandstofmotor is zeker nog niet uitontwikkeld. Het vergt dan ook andere tools én kennis om de nieuwste auto’s te kunnen servicen. Hoe zit dat? En waar moet je je als ondernemer op voorbereiden?

Veel vragen en nog veel meer antwoorden krijg je natuurlijk door AMT te blijven volgen, maar we nodigen je ook graag uit voor de zesde editie van AMT Live. Op woensdag 15 en donderdag 16 november openen we weer de deuren van hét kennisevenement in Autotron Rosmalen. Waarom je het niet mag missen? Daar krijg je antwoord op de eerder benoemde, en vele andere vragen van echte specialisten.

Van trends naar tools

Als het op veranderingen op aircogebied aankomt weten de specialisten van AMT Live-partner Dometic Benelux je helemaal bij te praten. Natuurlijk zie je ook diverse aircoservicemachines bij elkaar en vinden er demonstraties plaats. En dat niet alleen bij Dometic Benelux, nee élke partner van AMT Live heeft op de opdracht om een demonstratie te verzorgen. Daarnaast geven 18 partners ook nog een niet-commerciële Kennissessie in een van de vier theaters. AMT verzorgt er zelf zes met uiteenlopende sprekers.

Wil je je verdiepen in verschillende typen diagnoseapparatuur? Dan kun je terecht bij GMTO, AA-Equipment, DiagnosES, en Delphi. Ook de ontwikkelingen in handgereedschap staan natuurlijk niet stil. Van slim ingedeelde gereedschapskarren tot speciaal gereedschap en hybride / EV-sets. Deelnemende partners zijn bijvoorbeeld Beta Tools, Febi/Bilstein, Sonic en KS Tools.

Alle AMT Live-partners op een rij vind je op de website van AMT Live. Hier kun je je ook alvast gratis inschrijven voor toegang tot het kennisevenement. Nog niet eerder AMT Live bezocht? Bekijk dan de terugblik met foto’s of onderstaande sfeerimpressie.

Wordt ook partner van AMT Live

Het aantal partners van AMT Live groeit en met een bomvolle hal vorig jaar hebben we dit jaar nog wat meer ruimte gemaakt door het AMT Ontmoetingsplein flink te verkleinen. Er is dus nóg meer ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en tips tussen  auto-ondernemers en –technici. Het recept blijft hetzelfde. Leren in de Kennistheaters, Beleven door middel van demonstraties en ontmoeten van vakgenoten op de informatievloer. Meer weten als leverancier / fabrikant? Kijk dan op de pagina Partner worden?

Tot 15 en 16 november bij Autotron Rosmalen!

De partners van AMT Live 2017 tot nu toe. Elke maand voegen zich daar nog diverse partners aan toe.

Reageer op dit artikel