nieuws

Snap-on komt met 1/4” MicroLithium draadloze ratel

Werkplaats & Onderhoud 1103

Snap-on Tools heeft zijn assortiment powertools uitgebreid met de 1/4” MicroLithium draadloze ratel. De Snap-on CTREU714 is de lichtste, compactste, krachtigste en snelste draadloze ratel die op dit moment verkrijgbaar is, zegt Snap-on.

Snap-on komt met 1/4” MicroLithium draadloze ratel

De CTREU714 vervangt de voorgaande 1/4” ratel, die groter was. Met de toevoeging van de nieuwe CTREU714, heeft Snap-on Tools nu zeventien verschillende 14.4 Volt MicroLithium Power Tools in zijn assortiment.

Bekijk ook de video onderaan dit artikel!

Korter wordende flat-rate tijden

“In moderne voertuigen is steeds minder ruimte om efficiënt en makkelijk te kunnen sleutelen. Door steeds korter wordende flat-rate tijden van autofabrikanten en concurrentie onder autobedrijven komen werktijden steeds meer onder druk te staan. Bovendien moet werken aan voertuigen alsmaar veiliger worden”, zegt Snap-on.

De fabrikant focust daarom op ergonomisch en duurzaam gereedschap voor monteurs, ‘waarmee ze efficiënt, veilig én rendabel kunnen sleutelen. De CTREU714 1/4“ draadloze ratel met oplaadbare MicroLithium accu is een goed voorbeeld van hoe we met de monteur meedenken en met de tijd meegaan’, aldus de gereedschapsfabrikant.

Sterk en duurzaam klemmechanisme

Snap-on Tools heeft zijn assortiment powertools uitgebreid met de 1/4” MicroLithium draadloze ratel.Doppen worden vaak gewisseld waardoor het belangrijk is dat het klemmechanisme sterk en duurzaam is. “De CTREU714 heeft in de kop een hoge kwaliteit en van hard staal gemaakt aandrijfvierkant met dito pal en veer om de doppen op vast te klemmen”, zegt Snap-on.

De geharde kop loopt taps en is nauwelijks breder dan die van een handratel. Hierdoor komt de elektrische ratel ook op plaatsen die met de hand niet of nauwelijks bereikbaar zijn. Omdat deze krappe ruimtes ook vaak donker zijn, heeft de CTREU714 vlak onder de ratelkop een ledwerklamp die de werkplek helder verlicht.

47,5 Nm koppel

Ondanks het compacte en handzame formaat is de CTREU714 dankzij een krachtige motor met 47,5 Nm koppel eenvoudig in staat om grote en oude vastzittende bouten en moeren los en vast te draaien. Met de variabele toerentalschakelaar in het ergonomisch gevormde handvat bereikt de ratel een snelheid van 350 toeren per minuut en kunnen bouten en moeren nauwkeurig vastgezet of losgedraaid worden.

de CTREU714 vlak onder de ratelkop een ledwerklampTwee accu’s

De CTREU714 heeft een 14.4 Volt 2.0 Ah accu met een laadtijd van 55 minuten. In de set zitten twee accu’s waardoor de hele dag gesleuteld kan worden. Een accuconditie-lampje in comfortabele rubber gegoten handvat geeft de status van de accu aan zodat je op tijd op kunt laden om weer klaar te zijn voor de volgende klus. Losse accu’s zijn optioneel te koop via de Snap-on dealer. Omdat de draadloze Snap-on ratel lichtgewicht is, kun je er zo lang je wil mee werken zonder je handen en armen te belasten.

Een CTREU714-set bestaat uit een draadloze ratel, twee accu’s en een acculader in een functionele opbergtas. De CTR714DB draadloze MicroLithium ratel is een losse unit zonder accu, voor als je al accu’s uit de Snap-on Powertools familie heeft.

Reageer op dit artikel