nieuws

Explora introduceert nieuwe Corghi bandenequipment

Werkplaats & Onderhoud 720

Explora, exclusief distribiteur van Corghi (de-)montagemachines, introduceert de nieuwe HD1300 en de HD1400 Evolution voor trucks.

Explora introduceert nieuwe Corghi bandenequipment

De compacte HD1300 van Corghi heeft een opspanbereik van 14 tot 56 inch. De maximale wielbreedte bedraagt 1.300 mm, het maximaal wielgewicht 1.700 kg. Bij deze machine is de montage-arm en opspanning onafhankelijk te verplaatsen. Dit maakt hem zeer geschikt voor truck- en busbanden, maar ook voor het segment landbouw en grondverzet, zegt Explora. Optioneel zijn een draadloze afstandsbediening en automatisch kantelende en draaiende (schotel/haak) montage-arm verkrijgbaar. Hiermee wordt het een echte volautomatische machine (HD1300AR).

De nieuwe HD1400 Evolution is een doorontwikkeling van de HD1400. Deze machine heeft nu een opspanbereik van 14 tot 58 inch. De maximale wielbreedte is 1.470 mm. Met het maximale wielgewicht van 1.900 kg is hij geschikt voor bijna elk type wiel.

Hydraulische motor voor aandrijving opspanning

Explora, exclusief distribiteur van Corghi (de-)montagemachines, introduceert de nieuwe HD1300 en de HD1400Evolution.Verder heeft de HD1400 Evolution  – als eerste ter wereld volgens Explora –  een hydraulische motor die de opspanning aandrijft. Dit heeft als voordeel dat de machine direct alle kracht beschikbaar heeft en dat de monteur gebruik kan maken van 3 verschillende draaisnelheden. Ook bij deze machine zijn de opspanning en montage-arm onafhankelijk van elkaar te verplaatsen. Kantelen en draaien van de montage-arm is standaard.

20% energiebesparing

Beide machines zijn voorzien van een Start&Stop-functie. Wanneer de machine niet wordt gebruikt, schakelt hij machine na 5 seconden uit. Bij gebruik schakelt hij direct weer in. Dit zorgt voor tot 20% energiebesparing, zegt Explora. Ook is er minder geluid in de werkplaats.

Reageer op dit artikel