nieuws

Rendement GrooveGlove berekenen met CBX Nederland

Werkplaats & Onderhoud 955

CBX Nederland importeert sinds kort de GrooveGlove, een handheld bandprofielscanner waarmee, zo zegt CBX, het autobedrijf meer nieuwe banden en uitlijnbeurten kan verkopen. Is dat echt zo? Levert de GrooveGlove extra rendement op? En hoeveel dan? Het autobedrijf kan dat nu zelf uitrekenen met de rekentool van CBX Nederland.

Rendement GrooveGlove berekenen met CBX Nederland

De GrooveGlove is een handheld scanner die bliksemsnel informatie geeft over de conditie van de band, het profiel, slijtageplekken en eventuele noodzaak tot uitlijnen. Ook geeft de scanner aan hoeveel de remweg bij een nat wegdek langer is als gevolg van de gemeten conditie van de band, in vergelijking met een nieuwe band. Het scannen duurt ongeveer een minuut.

Extra omzet met de GrooveGlove?

Met de GrooveGlove kan het garagebedrijf extra omzet genereren, zegt CBX Nederland, omdat voor de klant heel snel inzichtelijk te maken is of en waarom hij een band beter kan laten vernieuwen. Maar is dat echt zo? En wat levert het dan in de praktijk op? Om die vragen te beantwoorden, ontwikkelde CBX een online rekentool waarmee het garagebedrijf voor zijn situatie het mogelijk rendement van de GrooveGlove kan uitreken.

Via www.cbx-nederland.nl/grooveglove wordt een formulier zichtbaar waar het garagebedrijf een paar kerngetallen in kan vullen. Cijfers als het aantal doorgangen per maand, de gemiddelde marge per band en het gemiddeld aantal uitlijningen per maand kunnen worden ingevuld, waarna de gebruiker direct een e-mail ontvangt met daarin de rendementsberekening plus een onderbouwing.

‘Voor werkplaatsen met één monteur rendabel’

Zelfs voor CBX waren de resultaten soms een positieve verassing, meldt de leverancier: “Zo kon een denkbeeldig bedrijf dat maandelijks slechts 50 voertuigen in de werkplaats kreeg en een relatief lage marge op banden en uitlijningen hanteerde, al duizenden euro’s per jaar verdienen met de GrooveGlove. Daarbij is de marge op monteren en balanceren nog niet eens meegerekend”, zegt CBX.

Voor bedrijven met een gemiddeld aantal doorgangen waren de resultaten ‘al helemaal spectaculair’, zegt CBX. “Jaarlijkse winsten kunnen letterlijk met tienduizenden euro’s verhoogd worden doordat de GrooveGlove een objectief en onafhankelijk rapport opmaakt over de staat van de banden.”

Hoe serieus moet je die cijfers nemen? Heel serieus, aldus CBX: “In de e-mail die een gebruiker ontvangt worden de cijfers ook onderbouwd. Er wordt dus niet zomaar iets geroepen. En mocht er toch nog twijfel bestaan: CBX stelt graag een verkoopadviseur ter beschikking om de berekening eens helemaal samen door te lopen”.

Reageer op dit artikel