nieuws

Lamborghini roept Aventador terug wegens brandgevaar

Werkplaats & Onderhoud 3491

Lamborghini roept duizenden auto’s terug wegens brandgevaar. In uitzonderlijke situaties kan benzine in de uitlaat terechtkomen, liet een woordvoerder van Lamborghini Nederland weten. Het gaat voornamelijk om de Aventador.

Lamborghini roept Aventador terug wegens brandgevaar

In totaal moeten een kleine 6.000 auto’s wereldwijd onderzocht worden in de garage. Het gaat voornamelijk om de Aventador, maar er zitten ook enkele Lamborghini Venenos tussen, de hyperexclusieve raceauto voor op de openbare weg die zo’n 4 miljoen euro kost. Er zijn voor zover bekend nog geen ongelukken gebeurd door het defect.

Lamborghini-rijders zijn hun auto voor een dag of twee kwijt voor onderzoek naar het brandstofsysteem. In Nederland gaat het om ongeveer twintig van de tussen 2012 en dit jaar geproduceerde supercars.

Reageer op dit artikel