nieuws

WSB met Rupes, Sata en B-Tec op Auto Prof

Werkplaats & Onderhoud 426

WSB Finishing Equipment staat van 7 tot 9 februari met de merken Rupes, Sata en B-Tec op de Auto Prof Gorinchem. WSB toont er onder meer het nieuwe en exclusieve Satajet Phaser spuitpistool , nieuwe Rupes handpalmschuurmachines, polijstmachines en een spoelstation van B-Tec.

WSB met Rupes, Sata en B-Tec op Auto Prof
Het Satajet Phaser pistool biedt een combinatie van een unieke look, hoogwaardige materialen en geavanceerde techniek.

Het Satajet Phaser spuitpistool is door Satajet samen met Porsche Design Studio ontwikkeld en een zeer exclusief stuk gereedschap voor de liefhebber. “De Phaser biedt een geheel nieuwe kijk op het design van een spuitpistool”, zegt WSB. Qua techniek is de Phaser gelijk aan de Satajet 5000 Premium pistolen, met dezelfde naaldsets. De Phaser zal naast de bestaande Satajet 5000 worden geleverd.

Ook wordt de nieuwe Rupes Skorpio III getoond. Deze pneumatische handpalmschuurmachines zijn ontwikkeld met als hoofddoel het verhogen van comfort voor de gebruiker. De Skorpio III biedt betere prestaties door nieuwe motoronderdelen, een nieuwe schuurzool, minder luchtverbruik, minder resonanties en een langere levensduur.

Rupes KR2A werkstation met turbine-afzuiging

Ook te zien op de WSB-stand is het Rupes KR2A werkstation met turbine-afzuiging. De machine is aan het einde van het eerste kwartaal van 2017 leverbaar. “De KR2A zorgt ervoor dat de gebruiker alles binnen handbereik heeft. Makkelijk in gebruik en makkelijk verplaatsbaar. Elektrische en pneumatische schuurmachines kunnen aan de KR2A gekoppeld worden. Er kunnen twee gebruikers tegelijkertijd mee werken”, licht WSB toe.

Polijstmachines

Bezoekers aan de Auto Prof Gorinchem kunnen verder de BigFoot Mark II en de IBrid Nano polijstmachines van Rupes uitproberen. De Mark II is een doorontwikkeling van de BigFoot LHR 21 en LHR 15. “De Mark II BigFoot biedt ongeëvenaard polijsten met verhoogde kracht, een extra koppel dat resulteert in een hogere torsie waardoor diepere herstelwerkzaamheden in de lak mogelijk zijn én een hoger toerental”, aldus WSB.

De IBrid Nano is een multifunctioneel stuk gereedschap voor de autoschadeherstelbranche en de autodetailers. Hij kan zowel roterend als excentrisch roterend polijsten. Je kunt de Nano gebruiken als schuurmachine voor spotrepair, maar ook met de kleine borstels voor reinigings- en poetstoepassingen.

Spoelstation voor de combinatie van water en oplosmiddel

Verder laat WSB de B-Tec D800 zien: een compleet spoelstation voor de combinatie van water en oplosmiddel. “Het zijn twee universele spoelmachines in één ruimtebesparende behuizing. Gelijktijdig is een automatische en een handmatige reiniging mogelijk”, zegt WSB. Tot slot wordt de IR-B02 getoond: een infraroodstraler die moet zorgen voor korte droogtijden. Hij werkt met 230V en 2040 Watt, de radiatoren zijn afzonderlijk van elkaar schakelbaar.

Reageer op dit artikel