nieuws

Part-One verder onder de vlag van Partslink24

Werkplaats & Onderhoud 3712

De activiteiten van Part-One, het onderdelenbestelplatform van OEM-onderdelen voor universele garagebedrijven, worden samengevoegd met bestelplatform PartsLink24 en gaat verder onder de laatste naam. Met de bundeling van activiteiten ontstaat een bestelplatform waar meer dan dertig automerken bij zijn aangesloten.

Part-One verder onder de vlag van Partslink24

De samenvoeging van de activiteiten van de twee webportals is een logische stap, zeggen Part-One en PartsLink24. “Beide systemen werken al een tijd lang samen om de technische informatieverstrekking en verkoop van originele onderdelen te stroomlijnen en versterken. Universele garagebedrijven die bij Part-One waren aangesloten konden zo al sinds 1 maart 2016 gebruik maken van PartsLink24.”

OEM bereikbaar maken voor de universeel

Part-One is in 2008 op initiatief van RAI Vereniging opgericht. Doel was om op een eenvoudige manier originele onderdelen bereikbaar te maken voor het universele garagebedrijf. Dat doel is bereikt, ondanks dat niet alle merken waren aangesloten bij het webportal, zegt RAI Vereniging. “Met de samenvoeging met PartsLink24 krijgen universele garagehouders wel toegang tot alle merkencatalogi.”

Zoeken in PartsLink24 op kenteken of chassisnummer

Met PartsLink24 kunnen universele garagebedrijven op een uniforme wijze originele onderdelen per merk, op basis van een kentekenkoppeling of een chassisnummer, eenvoudig opzoeken en bestellen bij de merkdealer van zijn keuze. De PartsLink24 catalogus kent meer dan 30 merken, die allen gebruik maken van de originele fabrikantendata. Dit heeft voor de gebruiker het grote voordeel dat hij op basis van kenteken of chassisnummer meteen het juiste voertuig in beeld krijgt en géén keuze meer hoeft te maken op basis van motortype of carrosserie variant. Het bestellen van een onjuist  onderdeel is hiermee tot een absoluut minimum terug gebracht.

Gevolgen voor abonneehouders Part-One

Alle abonneehouders van Part-One zijn in 2016 al overgegaan naar PartsLink24. Het is niet meer mogelijk om onderdelen via PART-ONE te bestellen en de website wordt binnenkort afgesloten.Bezoekers van de Part-One site worden doorgestuurd naar PartsLink24.
De Part-One werkgroep zal overgaan in een PartsLink24 werkgroep binnen RAI Vereniging. Hierdoor kunnen nu alle importeurs meepraten én meedenken over de ontwikkelingen van het leveren van originele onderdelen aan universele garagebedrijven. De PartsLink24 werkgroep zal zich bezig houden met communicatie richting het after-market kanaal, optimalisatie van de catalogus en koppelingen met het DMS van de dealer én het universele garagebedrijf.

Reageer op dit artikel