nieuws

Explora roadshow met Guernet mobiele bandenservice

Werkplaats & Onderhoud 993

Explora organiseert samen met Guernet, een Franse fabrikant van apparatuur voor mobiele bandenservice, een roadshow door Nederland. In week 4 geeft Explora bij klanten op locatie demonstraties met de Tyrebox; equipment voor mobiel de- en monteren van banden.

Explora roadshow met Guernet mobiele bandenservice

De Tyrebox bestaat uit een stille, dieselaangedreven compressor en een de- en monteermachine, met een bereik variërend van 13 tot 26 inch. Door de compacte afmetingen past de combinatie in een bestelwagen met schuifdeur, zegt Explora.

Tyrebox is er in twee uitvoeringen

De Tyrebox is er in twee uitvoeringen. De eerste is een set die elektrohydraulisch wordt aangedreven met een voorziening die elektriciteit levert, (1 x 220V en een 400V aansluiting), een 120 liter persluchttank met een werkdruk van 10/12 bar en twee luchthaspels met 20 meter luchtslang.

De andere set is hydraulisch aangedreven en is sterker, maar ook lichter. Deze set heeft een converter met een capaciteit van 1.000 Watt (220V) met dezelfde persluchttank en haspels.

Handige opties zijn de balanceermachine (die aan het bandenapparaat gemonteerd wordt, waardoor je aan de rechterkant van de werkarm kan balanceren) en de montageset voor lichte en zware bedrijfswagenwielen.

Reageer op dit artikel