nieuws

Bandenservice anno 2017, deel je ervaringen en scoor Snap-on wielentools

Werkplaats & Onderhoud 3581

Hoe stel je diagnose aan de hand van banden? Het bandenslijtagepatroon kan je helpen. Heb je de oorzaak van een afwijkend slijtagepatroon gevonden en moet je de banden vervangen? Welke apparatuur gebruik je dan? Voor het thema-artikel in AMT 2 zoeken we ervaringen. Doe je mee? Dan scoor je een ventielschroevendraaier en omkeerslagdop van Snap-on!

Bandenservice anno 2017, deel je ervaringen en scoor Snap-on wielentools
Wielen zijn groter en zwaarder geworden. Gebruik jij een tilhulp bij de auto en bij de bandenwisselaar?

Versleten schokdempers, een verkeerde bandenspanning of wieluitlijning zorgen voor slechter weggedrag en ongelijkmatige bandenslijtage. Alleen het vervangen van de banden is vaak niet de oplossing, het probleem moet eerst opgespoord worden. Zijn het de schokdempers? Was de bandenspanning verkeerd? Of de sporing?

Snap-on

Beantwoord de vragen en scoor een Snap-on ventielschroevendraaier en een omkeerslagdop 19/21 mm voor de meest voorkomende wielmoeren t.w.v. 57 euro.

En je rug?

Als je een wiel wisselt van een moderne auto merkt je rug dat vaak ook. “Er is geen wettelijke bepaling, maar over het algemeen wordt aangenomen dat een medewerker maximaal 23 kg mag tillen”, staat op het Arboportaal van het Ministerie van SZW.

“Het gewicht is niet de enige factor, ook de frequentie, afstand van de verplaatsing, hoogte en draaiing van het lichaam zijn van invloed”, zegt het portaal. Daardoor daalt het veilig te tillen wielgewicht volgens de Niosh-rekentool in veel gevallen tot  12 kg of minder. Een gemiddelde band-wielcombinatie weegt meer. Daarom zien we in steeds meer werkplaatsen een tilhulpmiddel. Of bij veel bandenwissels een complete bandenstraat.

De vragen

In AMT 2 besteden we aandacht aan bandendiagnose en bandenequipment. Daarbij hebben we jouw hulp nodig. Beantwoord onderstaande vragen en scoor een Snap-on ventielschroevendraaier en een omkeerslagdop 19/21 mm met bijbehorend verlengstuk t.w.v. 57 euro.

Reageer op dit artikel