nieuws

Eenvoudig zelf boren slijpen

Werkplaats & Onderhoud

Bij intensief gebruik worden boren snel bot. Weggooien is zonde, want de meeste boren kunnen geslepen worden. Met de Drill Doctor-borenslijper klaart u dat klusje eenvoudig zelf en gaan uw kostbare boren veel langer mee.

Eenvoudig zelf boren slijpen

Fabrikant van de Drill Doctor is de Amerikaanse firma ProTool. Het handige slijpmachientje wordt nu ook in Nederland op de markt gebracht door Lintner. In Amerika zijn er al 2 miljoen van verkocht!

De Drill Doctor werkt op 230 Volt en slijpt boren binnen 2 minuten vlijmscherp. Dat kunnen HSS-metaalboren zijn (ook Cobalt en met TIN-coating), van 118 t/m 140 graden, met en zonder splitpoint, maar ook steen- en betonboren. U kunt zich het boren slijpen snel eigen maken met de bijgeleverde demonstratievideo op cd-rom. Er zijn verschillende modellen met prijzen vanaf 149 euro.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel