nieuws

Slim laden met de nieuwe Renault Z.E. Smart Charge-app

Techniek 1204

De nieuwe Renault Z.E. Smart Charge-app is nu beschikbaar voor Apple- en Android-gebruikers in Nederland. Met deze applicatie kunnen Renault ZOE-rijders de auto slim laden met zoveel mogelijk duurzame energie, tegen zo laag mogelijke tarieven en hiervoor een beloning ontvangen, aan de hand van een vooraf ingestelde vertrektijd.

Slim laden met de nieuwe Renault Z.E. Smart Charge-app
Renault heeft een nieuwe app ontwikkeld om slim, duurzaam en voordeliger te laden.

De Z.E. Smart Charge app maakt slim gebruik van de vraag en het aanbod van duurzame energie en laadt de ZOE op momenten dat er een overschot is aan duurzame energie, waarbij de energietarieven het laagst zijn. De besparing op de laadkosten die hiermee wordt gerealiseerd wordt als bonus uitgekeerd aan de gebruiker. Nederland is het eerste land waar deze app is uitgebracht.

Slim laden via je smartphone

Deze applicatie is bedoeld voor ZOE-rijders die thuis opladen via een wallbox of bij een (openbare) slimme laadpaal. De besparing op de laadkosten is afhankelijk van het vermogen van het laadpunt, de hoeveelheid energie die geladen moet worden, het moment van laden en de actuele energieprijzen. De app is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief.

Na het aanmaken van een account kan na een paar stappen al meteen worden begonnen met slim laden. De openbare slimme laadpunten zijn snel en eenvoudig te vinden op de kaart in de Renault Z.E. Smart Charge-app, evenals de beschikbaarheid van die laadpunten.

De lancering van de Renault Z.E. Smart Charge-app is het eerste resultaat van de samenwerking met de Nederlandse start-up Jedlix, waarin Groupe Renault een belang van 25% heeft genomen. Het partnerschap markeert een belangrijke stap om de leidinggevende positie van Renault in het segment van elektrische auto’s te versterken.

Alleen voor jonge auto’s

Elk Renault ZOE met een productiedatum vanaf mei 2017 is geschikt om slim te laden met de nieuwe Z.E. Smart Charge-app. Op www.renault.nl/smart-charging kunnen ZOE-rijders controleren of de auto al dan niet geschikt is.

We hebben hier al eerder over geschreven. Wil je geld verdienen met een smartgrid en je elektrische auto? Lees dan even dit artikel

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels