nieuws

Michelin Primacy 4: Zowel veilig nieuw als versleten

Techniek 2651

Michelin presenteert op de IAA Frankfurt haar nieuwste Primacy band: de Michelin Primacy 4. Deze nieuwe band zet de standaard wat betreft veiligheid. Drie jaar ontwikkeling heeft geleid tot een band die een hoog prestatieniveau op natte wegen behoudt: vanaf de eerste kilometer tot aan het bereiken van de wettelijke minimale profieldiepte (1,6 mm). Het is van het grootste belang dat een band goed blijft presteren totdat hij echt versleten is. De Michelin Primacy 4 blijft die langdurige prestatie leveren.

Michelin Primacy 4: Zowel veilig nieuw als versleten
De nieuwe Michelin Primacy 4 levert versleten nog veilige prestaties.

Doordat de allernieuwste generatie elastomeren zijn gebruikt, heeft de nieuwe Michelin Primacy 4 van de eerste tot de laatste kilometer een zeer hoge mate van grip zonder concessies te doen aan de levensduur.

Om dit hoge gripniveau te kunnen bereiken, is het profiel van het loopvlak geoptimaliseerd: het heeft een nieuw design met groeven die wat meer de vorm van een rechthoek hebben en minder trapeziumvormig zijn. Daarmee kan het water, ook als de band bijna versleten is, beter worden afgevoerd.

De nieuwe bandstructuur heeft een meer rechthoekige vorm van het profiel in tegenstelling tot een trapeziumvorm.

De nieuwe bandstructuur heeft een meer rechthoekige vorm van het profiel in tegenstelling tot een trapeziumvorm.

Remwegtest

De band biedt dus zowel in nieuwe als in versleten staat uitstekende prestaties bij het remmen op nat wegdek. Uit een vergelijk met zijn directe concurrenten in de afmeting 205/55 R16 91V, blijkt dat de nieuwe Michelin Primacy 4 gemiddeld een 0,9 meter kortere remweg heeft. Een gebruikte Michelin Primacy 4 heeft zelfs een 2,8 meter kortere remweg dan het gemiddelde van zijn concurrenten. Wanneer de band op het loopvlak nog 2 mm heeft.

Beter afleesbaar

Het slijtageniveau van de nieuwe Michelin Primacy 4 band is duidelijk afleesbaar

Het slijtageniveau van de nieuwe Michelin Primacy 4 band is duidelijk afleesbaar.

Bij de nieuwe Michelin Primacy 4 is het makkelijker om de slijtagegraad af te lezen. Naast de gebruikelijke slijtage-indicator ter hoogte van de schouder, heeft hij ook een Michelin markering in het loopvlak, op de bodem van de groeven. Door deze beide indicatiemethoden, kunnen gebruikers heel makkelijk het slijtageniveau van hun banden vaststellen.

Langere levensduur

De nieuwe Michelin Primacy 4 gaat gemiddeld 18.000 kilometer langer mee dan de meeste concurrentie. Daarmee bevestigt hij het hoge prestatieniveau dat Michelin banden hebben op het gebied van levensduur. Michelin Groep vindt dat de consumenten, gedurende het gehele leven van de band, veilig moet kunnen rijden totdat de wettelijke minimale profieldiepte van 1,6 mm is bereikt.

De Michelin Primacy 4 wordt vanaf januari 2018 uitgebracht in 64 verschillende afmetingen:

  • 7 afmetingen in 15’’
  • 17 afmetingen in 16’’
  • 30 afmetingen in 17’’
  • 10 afmetingen in 18’’
Reageer op dit artikel