nieuws

Renault investeert in techniek voor autonoom rijden

Techniek 507

Renault koopt een 35 procent aandeel in een nieuwe joint venture genaamd Autonomous Vehicle Simulation. Met deze investering wil het Franse merk de ontwikkeling en testen van autonoom rijdende auto’s een impuls geven.

Renault investeert in techniek voor autonoom rijden

Autonomous Vehicle Simulation (AVS) is een joint venture van de Renault en Oktal. Oktal is weer onderdeel van Sogeclair, een bedrijf dat actief is in ruimtevaart en simulatietechnieken. Het belang in de joint venture moet de autobouwer helpen de auto van de toekomst te ontwikkelen. En die is elektrisch, connected en autonoom, zeggen de Fransen. Ook moet AVS Renault-Nissan helpen hun doelstelling van meer dan tien autonome modellen op de weg in 2020 te realiseren.

Miljoenen testkilometers met simulatiesoftware van Renault

Momenteel is AVS al druk doende om autonome auto’s virtueel te testen, middels SCANeRTM simulatiesofteware. Die software is ooit ontwikkeld door Renault. Testen door middel van simulaties gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de ontwikkeling van autonome auto’s, zegt de autofabrikant. Met simulaties kunnen miljoenen testkilometers afgelegd worden, iets wat in ‘real life’ jaren zou duren. Door eerst te simuleren voordat testauto’s daadwerkelijk de weg op gaan, kan de ontwikkelingstijd flink ingekort worden.

Reageer op dit artikel