nieuws

Nissan e-Pedal maakt rijden met één pedaal mogelijk

Techniek 4620

De nieuwe, 100% elektrisch aangedreven Nissan Leaf krijgt een zogeheten e-Pedal. Met dit pedaal kan de bestuurder de auto laten versnellen, afremmen en laten stoppen, ook op een helling.

Nissan e-Pedal maakt rijden met één pedaal mogelijk

De e-Pedal werkt normaliter alleen als stroompedaal. Met een druk op de knop krijgt het pedaal extra functies. Naast accelereren kan de bestuurder dan ook remmen door het pedaal los te laten. Het reguliere rempedaal fungeert dan als back-up, wanneer extra remkracht vereist is.

 

Merendeel van een rit kan met e-Pedal

De nieuwe, 100% elektrisch aangedreven Nissan Leaf krijgt een zogeheten e-Pedal. Met dit pedaal kan de bestuurder de auto laten versnellen, afremmen en laten stoppen, ook op een helling.

Met het e-Pedal kan de Leaf versnellen, afremmen en stoppen, ook op een helling.

De e-Pedal is, zo zegt Nissan, ’s werelds eerste one-pedal-systeem waarbij de bestuurder de auto compleet kan laten stoppen, ook voor- of achteruit op een helling. Stilstaan op een helling en vloeiend wegrijden moet mogelijk zijn zonder het rempedaal te gebruiken.

Bestuurders hebben in de praktijk merendeels voldoende aan het enkele pedaal, aldus Nissan.”In druk verkeer en tijdens ritten in steden is het niet langer noodzakelijk om meerdere pedalen te gebruiken. Het rijden wordt leuker en eenvoudiger, terwijl de bestuurder meer is betrokken”, zo klinkt het.

Nissan Intelligent Mobility

De technologie is onderdeel van Nissan Intelligent Mobility: de blauwdruk van Nissan voor het transformeren van hoe in auto’s wordt gereden, maar ook hoe ze worden aangedreven en integreren in de maatschappij.

De nieuwe Nissan Leaf wordt op 6 september onthuld. Van de huidige Leaf zijn er wereldwijd 277.000 verkocht.

Reageer op dit artikel