nieuws

Eerste level 4 autonoom rijdende Volvo in 2021 op de weg

Techniek 421

Volvo Cars wil in het jaar 2021 autonoom rijdende Volvo’s (level 4) kunnen aanbieden. Daarvoor werkt het samen met Autoliv – specialist op het gebied van automotive veiligheidstechnologie – en NVIDIA – gespecialiseerd in onder meer Artificial Intelligence (AI). Geavanceerde systemen en software voor autonoom rijdende auto’s worden nu ontwikkeld om over 4 jaar de eerste autonoom rijdende Volvo op de weg te kunnen zetten.

Eerste level 4 autonoom rijdende Volvo in 2021 op de weg

Het drietal krijgt hierbij hulp van Zenuity. Deze joint venture van Volvo Cars en Autoliv is onlangs opgericht voor de ontwikkeling van software en technologie voor autonoom rijden.

Volvo Cars, Autoliv en Zenuity zullen gebruikmaken van de door NVIDIA ontwikkelde AI-technologie als de basis voor de eigen ontwikkeling van geavanceerde software voor autonoom rijden.

Ontwikkeling van autonome Volvo’s in stroomversnelling

Volvo XC90 met computer die autonoom rijden mogelijk maakt

De computer die autonoom rijden mogelijk maakt in de Volvo XC90, waarmee Volvo test.

“Met de samenwerking met NVIDIA bevinden we ons zich in de voorhoede van de snelgroeiende markt van de ontwikkeling van systemen die autonoom rijden mogelijk maken. Bovendien brengt het de ontwikkeling van autonoom rijdende Volvo’s in een stroomversnelling’, aldus Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars.

 

Deep Learning voor autonoom rijden

De systemen kunnen echte situaties op de weg vergelijken met een gedetailleerde kaart van hoge kwaliteit. Zo kan een veilige route worden gepland. Die zich bovendien aanpast aan continu veranderende omstandigheden. Ook kan een 360 graden surround view van de auto tot stand worden gebracht.

Zenuity zal Volvo Cars voorzien van software voor autonoom rijden. Tegelijkertijd zal Autoliv de software verkopen aan derden.

Reageer op dit artikel