nieuws

Bridgestone Nordic-Drive 001 winterband voor trucks

Techniek 813

Bridgestone introduceert de Nordic-Drive 001: een premium vrachtwagenband voor strenge winterse omstandigheden. De winterband is voorzien van Bridgestones verbeterde anti-slip bloktechnologie in combinatie met Multicell-rubbersamenstelling. Dat moet zorgen voor veel grip, tractie en remvermogen op sneeuw en ijs, met een hoge levensduur en goede on/off-roadcapaciteiten.

Bridgestone Nordic-Drive 001 winterband voor trucks

Het verbeterde Bridgestone anti-slip blokontwerp zorgt in elk blok voor drie keer zoveel bijtranden als conventionele blokontwerpen en zorgt voor meer grip en tractie op een natte en bevroren ondergrond in vergelijking met voorganger W970, claimt Bridgestone.

Grip en tractie worden verhoogd door Bridgestones Multicell-rubbersamenstelling. Multicell is poreus en laat toe dat het oppervlaktewater, gecreëerd door de wrijving van de band, in de band kan stromen – waardoor het rubber stevig in contact blijft met het ijs en dus een betere tractie op sneeuw en ijs heeft.

Kortere remweg

Testen uitgevoerd op verschillende vrachtwagenparken in Noorwegen tonen volgens Bridgestone aan dat ‘de nieuwe Nordic-Drive 001 een significant betere grip op sneeuw en ijs heeft dan zijn voorganger, de W970, met een hogere tractie en een kortere remweg – voor veiliger werken in strenge, winterse omstandigheden’.

De nieuwe truckband verslaat zijn voorganger ook door een lager brandstofverbruik, een langere levensduur van de band en de mogelijkheid van loopvlakvernieuwing:

  • 15% lagere rolweerstand in vergelijking met zijn voorganger, de W970;
  • het ontwerp met een convex blokpatroon minimaliseert onregelmatige slijtage, waardoor de band een langere levensduur krijgt;
  • de grotere weerstand tegen steenretentie maakt het karkas beter geschikt voor loopvlakvernieuwing, nog een toegevoegde waarde.

De Nordic-Drive 001 zal geleidelijk de plaats van de W970 drive vervangen in markten met strenge winters en is momenteel beschikbaar in 3 maten: 315/70R22.5, 295/80R22.5 en 275/70R22.5.

Reageer op dit artikel