nieuws

Glass Magic maakt autoruit waterafstotend

Techniek

USP International, leverancier van de Glansprotector-lakbeschermer, introduceert een product om autoruiten waterafstotend te maken. Het heet GP Glass Magic. In één behandeling reinigt Glass Magic de ruit en voorziet het glas van een onzichtbare waterafstotende coating. Vervolgens krijgen regendruppels en insecten geen grip meer op de ruit.

Glass Magic maakt autoruit waterafstotend

GP Glass Magic is een Zwitsers product dat gebaseerd is op nanotechnologie. Na behandeling blijft op het glas een dunne coating van polymeer achter. Het is superglad en volledig onzichtbaar. Vuil kan zich zodoende niet meer hechten in de poriën van het glas. Insecten zijn eenvoudig te verwijderen en regendruppels glijden gemakkelijk van de ruit. De ruitenwissers zijn bij hogere snelheid nauwelijks meer nodig, de wind blaast de regen van de ruit.

Aanbrengen gaat eenvoudig: insprayen en droogwrijven. Een spuitflacon van 500 ml kost 12,95 euro. Importeur is USP International. Voor professioneel gebruik zijn industrieverpakkingen van 10 liter leverbaar.

Auke Cupédo

(Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel