nieuws

Bardahl EGR-reinigingskit frist dieselmotor op

Techniek

Vervuiling van het inlaattraject en de EGR-klep is bij dieselmotoren een veel voorkomend probleem. De motor gaat slechter presteren en meer verbruiken. Bardahl introduceert een EGR-reinigingskit, waarmee de vervuiling effectief verwijderd kan worden en nieuwe aanslag voorkomen wordt.

Bardahl EGR-reinigingskit frist dieselmotor op

Het bestaat uit twee producten voor een reiniging in twee fasen. Het ene product is bedoeld om in de luchtinlaat te spuiten, dicht bij het luchtfilter. Het tweede product is een brandstofreiniger om toe te voegen aan de tank voor een langdurige werking.

De EGR-reinigingskit maakt het inlaatsysteem vrij van vernis, sludge en roetaanslag. Ook de verbrandingsruimte krijgt een schoonmaakbeurt. Na de behandeling pakt de motor beter op, neemt met minder brandstof genoegen en produceert schonere uitlaatgassen, aldus Bardahl.

Voor preventieve werking raadt Bardahl aan om elke 5000 km Bardahl Common Rail Diesel Injector Cleaner toe te voegen.

Auke Cupédo (Redactie Auto & Motor TECHNIEK)

Reageer op dit artikel